Telefonu iade edip, bedelini geri almayı başardım.
Printable View
Telefonu iade edip, bedelini geri almayı başardım.
heyet kararına göre ayıplı olan telefon markaları hangileri ve bunların iadesi için tekrar dava açmak gerekiyor mu? philips fisio 625 kullanıcısı olarak ne yapmalıyım.teşekkürler
aynı şekilde benim de bir sorunum vardı.. Arçelik AC 830 cep telefonu aldım, sorun yaşadım.. Üretici ile anlaşamayınca Hakem heyetine müracaat ettim. Bugün karar ulaştı elime... Ayıplı mal kategorisinde değerlendirildiği ve ücret iadesi şeklinde bir karar...
Kararı alıp Arçelik bayiine gittim, kararın bir nüshası onlara da ulaşmış. Genel merkezlerine konuyu ilettiklerini ve oradan gelecek cevaba göre hareket edeceklerini söylediler...
Yarın İcra Müdürlüğüne gidip takibe başlamak istiyorum... Bunun için daha çok mu erken? 15 günlük itiraz süresine bekleyeyim mi?
Bu durumda tüm hakem kararları ilam niteliğinde ve icra takibine konu olamıyor, sadece belirli miktarın altında değeri olanlar mı ilam niteliğinde oluyor? Yani hakem heyeti cep telefonunun yenisinin verilmesine karar verseydi ve bu telefonun değeri de 500 YTL üzerinde olsa idi ilamlı takibe konu olamayacak mıydı?
Merhaba,
Bu forum'a ilk defa yazıyorum. Tam da yanıt aradığım bir konuda birebir benimle aynı şeyleri yaşayanların cevaplarını görünce oldukça heyecanlandım ve sevindim.
Forumdaki bu başlığın altındaki herşeyi birebir yaşadım.
Cep telefonum "imei" numarası klonlandığı gerekçesiyle yasaya bağlı olarak sadece tek bir GSM şebekesinden hizmet almamla sınırlandı. Bu durumda ben de hakem heyetine başvurarak üründen tam olarak faydalanamadığım gerekçesiyle faturasıyla, Turkcell abone merkezinden almış olduğum cep telefonu için para iadesi talebinde bulundum. Hakem heyeti lehime karar aldı. İtiraz süresi olan 15 gün de çoktan geçti. (Hatta şu anda 1 yıla yaklaşıyor karar alınalı, umarım zaman aşımı yoktur.) Ürünü aldığım firma malesef değiştirme işlemine yanaşmıyor. Avukatlarının beni arayacağı gerekçesiyle oyalıyorlar. Şimdi sanırım icra'ya gitmem gerekiyor. İcra için başvuruda avukat zorunluluk olmamakla birlikte 200YTL geri alabilmek için daha fazla avukatlık ücreti ödemekten de korktuğumdan başvuruyu kendim yapmak istiyorum. Bunun için icra dairesine direk bir dilekçe ile şahıs başvuru yapabilir mi? (İcra başvurusunun nasıl yapılması gerektiğine dair kaynak da arıyorum, henüz istediğim gibi birşey bulamadım.) Bir de elimde mahkeme kararı olmasına rağmen firmalar böyle zorluk çıkarttığı sürece hukuki yaptırımların ne anlamı kalıyor diye düşünüyor insan?? Teşekkürler.