Cevap: Re: hakaret iftira tehdit
Alıntı:
pinokyo35 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhaba; devlat bankasında çalışan bir bir memurla sıkıntı yaşamaktayım. normal bir arkadaşlığımız vardı.bu arkadaşlığı başka bir yöne çekmek istedi. sürekli eşini kötüleyip aklınca beni kandırmaya çalışıyordu.bu şekilde sonuç alamayınca uygunsuz konuşmalar sms ler e başladı.tebi evli olduğum için eşime bişey söylemeyedim. sıkıntılar büyümesin diye.ama bu olaylar çok fazla beni zorlamaya başlayınca önce o şahsın eşini bulup ona sonrada kendi eşime anlattım durumu.beni rahat bırakması içinde '' gönderdiğin smsleri çalıştığın yere gönderir seni rezil ederim'' benden uzak dur,çocuğunu düşün şeklinde o psikolojiyle tehdit mesajları yolladım .sadece rahat bırakması için.ve bu mesajlar eşinin ve kendisinin bana ettiiği hakaret ve taciz telefonlarına karşılıktı.sonra bir mesaj daha aldım şahıstan. bankadaki konumunu kullanıp benim kimlik bilgilerinden ailemin bilgilerine ulaşmış ve beni onlarla tehdit ediyor.bankaya şikayetimiz oldu şahısla ilgili.bu süre içerisinde benim bütün sağlığım bozuldu. psilkolojim hala berbat durumda.beni savcılığa şikayet etmiş birde beni tehdit etti diye.gidip ifademi verdim. durumu anlattım.ama hala benimle uğraşmaya devam ediyor. cep numaralarımı 4 yada 5 kez değiştirdim.olmadı ev numaramızı değiştirdik olmadı.şimdi birde facee booktan sanal bir hesaptan kendi duvarına bana isim kullanmadan göndermeler yapıp''tehdit, hakaret, şantaj'' ile aile huzurumuzu bozmaya devam ediyor.şimdiye kadar allahından bulsun diye şikayetçi olmamıştık .şimdi ise artık tüm sağlığı bozduğu için ve bunu dr. raporu ile kanıtladığımız için savcılığa suç duyurusunda bulunmak için hazırlanıyoruz.sorum ise şu; tüm bunlardan sonra banka sadece bir uyarı cezası vermiş.aynı şekilde cezasız kurtula bilirmi.ve ben onu tehdit ettiğim için benim durumum ne olur.cevap verir seniz çok sevinirim.çünkü bu şahız bütün aile huzurumuzu bozdu.
Merhaba ,
elinizdeki tüm mevcut delillerle oturduğunuz ilçedeki ve konuşmaların , size yönelik tehditlerin oluştuğu ilçedeki adliyeye giderek müracaat savcısına suç duyurusunda bulunmanız ve uzlaşmayı kesinlikle kabul etmediğinizi belirtmeniz yeterlidir.
Ayrıca bankayada bir avukat aracılığıyla dilekçe yazarak ilgili şüpheliyi savcılığıa 2010/xx dosya numarası ile şikayet ettiğinizi ve tanık beyanı ve delillerinizin istenildiğinde bankaya sunulacağını kişi hakkında yasal işlem yapılmasını ve hesap hareketlerinizin loglanmasını isteyebilirsiniz...
banka şubelerinde müşteri işlemleri gerçekleştiren personellerin ekranları loglanmaktadır..
geçmiş olsun
Alıntı:
ggars rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, benim sormak istediğim birşey var, ben 20 yaşındayım ve eski erkek arkadaşım tarafından hakarete ve tehdite maruz kalmaktayım. Somut olarak atılan mesajlar var elimde, yüzüme kezzap dökeceğini beni öldüreceğini söylüyor ve her cümlesinde birden fazla küfür barındırmakta. Neler yapabilirim? Ne tür sonuçlar alabilirim?
Merhaba,
bağlı olduğunuz oturduğunuz ilçeye bakan adliyeye suç duyurusunda bulunmanız yeterli olacaktır.
soruşturma başlatılır 3 4 ay içerisinde de dava açılır.
sms leri kesinlikle silmeyin!
geçmiş olsun.
Alıntı:
ozgursenerdogan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
elinizdeki tüm mevcut delillerle oturduğunuz ilçedeki ve konuşmaların , size yönelik tehditlerin oluştuğu ilçedeki adliyeye giderek müracaat savcısına suç duyurusunda bulunmanız ve uzlaşmayı kesinlikle kabul etmediğinizi belirtmeniz yeterlidir.
Ayrıca bankayada bir avukat aracılığıyla dilekçe yazarak ilgili şüpheliyi savcılığıa 2010/xx dosya numarası ile şikayet ettiğinizi ve tanık beyanı ve delillerinizin istenildiğinde bankaya sunulacağını kişi hakkında yasal işlem yapılmasını ve hesap hareketlerinizin loglanmasını isteyebilirsiniz...
banka şubelerinde müşteri işlemleri gerçekleştiren personellerin ekranları loglanmaktadır..
geçmiş olsun
ağustos ayında elimdeki deli ve bankaya şikayet evrakımla birlikte savcılığa şikayetimi yapmıştım.hala bir gelişme olmadı.ama karşı tarafın bana açtığı tehdit hakaret ve şantaj davası başladı .ilk duruşmassında farklı şehirlerde olduğumuz için talimatlı ifade verdim. uygunsuz şekilde rahatsız edildiğim ve eşime ve kimsye anlatamadğım ve evliliğimi korumak adına şahıstan kurtulmak için böyle bir şey yapmak zorunda kaldığı söyledim ki zaten böyle oldu.eğer eşime söyleseydim daha kötü şeylerin ola bileceğinde korkuğumu söyledim.bu davadan ben nasıl biceza alırım. kaldıki şantaj konusu ; ben herhangi bi para yada başka birşey talep etmedim ki. sadece bana karşı sarf edilen hakaret ve iğrenç sözler karşında özür dilenmesini istemiştim ve bunlar dosyada kayıtlı. cevaplarsanız çok sevinirim.