Ben kongra geli bahsettiğiniz klube benzetmedim sayın lawless ben kongragel ne kadar pkkya benziyorsa o klüpte o kadar tapınak şövalyelerine benziyor ve tapınak şövalyeleri de ilk terörist grup haşhaşilere benziyor.Bu yargıya nasıl mı vardım.
Ortaçağın ilk dönemlerinde özellikle haçlı savaşlarından sonra tapınak şövalyeleri çok rahattı onlara geçmeden önce işbirliği yaptıkları para ödedikleri ve rakiplerini öldürttükleri haşhaşilere bakmak gerekir.Aslında bu olaylar azerbaycan, hazar ve İranla da yakın ilgili
Dağın bilgesi, Dağın yaşlısı, Seyduna namı diğer Hasan Sabbah kimdir.Alamut kalesinin efendisi seyduna bir nevi cennet bahçelerinin efendisi Nizamıl Mülkün, Melikşahın katili birsöylentiye göre Hz Muhammed (s.a.v) efendimizin torunu tapınakçılar onlara neden hayran kaldılar ve en güçlü oldukları dönemde acaba neden bu kiralık katilleri tuttular.Hasan Sabbah bir sözü ile nasıl müritlerini uçurumdan atabiliyorlardı. Alamutun ünlü cennet bahceleri ve oranın en ünlü kadını hizuran :) yeryüzünde cenneti göstereceğini söylediği müritlerine ilk önce haşhaş veriyordu bu haşhaş aynı zamanda beyni uyuşturup cinsel isteği arttırıyordu.Buğulu bir kafayla oraya giren kişiler geyikleri güzel çiçekleri nehri ve güzel kadınları görünce kendilerini cennette zannediyorlardı.Ve aşık oldukları kaınları tekrar görmek istiyorlardı.Hasan Sabbahta verdiği görevi yerine getirip ölenlere o cenneti sonsuz olarak vaadediyor ve müridleri gözlerini kırpmadan ölüme gidiyordu.Bu da Hasan Sabbahı en korkulan terörist yapıyordu. (Ladinin intihar savaşçılarını hatırlayın) Hasan Sabbahın yapılanması da çok ilginçti kendisi de diken üstündeki yaşlı ihtiyar sadece ama sadece birkaç kişi tarafından biliniyordu.Ayık kafayla girilen cennet bahçeleri de sıradan hatta ürperti veren bir yer haline geliyordu.Sıradan bir kadınla içki içerseniz üçüncü kadehte orası güzel ve kadında hoş görünmeye başlayacaktır.10. kadehten sonra ise bütün kadınlar güzel görünmeye başlar.Haşhaş içerseniz ve ilgi gösteren kadınlar huri ve normal bir bahçe de cennet bahçesi gibi görünür.İnsanların aklına oyun oynar.
Sayın lawless bir ilizyon ustası bunları yaptı ve tapınakçılar da o müridlerin cesaretine hayrandı ve çok zenginlerdi de,
O zamanda %10 gibi bir komisyon karşılığında tüccarlar paralarını Fransada yatırıyor ve Kıbrısta çekiyorlardı.Soyulma gibi dertleri yoktu.Ayrıca Papa Fransa Kralına mektup yazıp onları öldürtmeye başlayıncaya kadar direk Papaya bağlı ve vergi ödemeyen bir gruptu zamanla da pek çok çıkar sağladılar.Fransanın yıllık kazancının 20 bin frank olduğu dönemde 20 milyon Franga hükmediyorlardı.İngiltereye borç verdikleri bilinen bir gerçektir.Bir nevi bugünün zenginler klubü diyebilirim.çok uzun oldu....Devam edeceğim.Sayın lawless kısaca ben o örgütlerin birşekilde gizli olarak devam ettiğine inanıyorum.Zamanın en zenginlerinin torunlarının da Dünya ekonomisine hakim olan zenginler olma ihtimali de küçümsenecek bir ihtimal olmasa gerek
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees