Re: Bakaya ve askerlik durumum nedir?
Arkadaşlar merhaba,
az önce emekli bir askeri hakimle görüştüm 3 aydan sonra yakalanlar hariç geri kalan bakaya suçluların cezaları paraya çevrilebilmektedir. Bu konu hakkında isteyenlere örnek kararları da gönderebilirim. Benim davam devam edecek bir şekilde sonuçları gelişmeleri size de bildireceğim.
Alıntı:
ozkan.eren rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba,
az önce emekli bir askeri hakimle görüştüm 3 aydan sonra yakalanlar hariç geri kalan bakaya suçluların cezaları paraya çevrilebilmektedir. Bu konu hakkında isteyenlere örnek kararları da gönderebilirim. Benim davam devam edecek bir şekilde sonuçları gelişmeleri size de bildireceğim.
bilgi için tesekkürler,özel mesajnıza da bakarmısınız.
Selamlar :
Acil yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok seviniririm.
Ben yurtdışında yüksek lisans yaparken 2005 Ağustos-2006 Ocak tarihleri aasında 3 aydan fazla bakaya kalmışım. Ocak 2006 da döndüğümde 1 hafta sonra gidip askerlik şubesinde işlemlerimi yaptırdım ve askeri hastaneye sevkimi istedim. hastanede kalp romatizmam onaylandı ve 1 yıl tecil verildi. Bu arada Sivas askerimahkemesi hakkımda "3 aydan sonra gelenler" kanununa göre bakaya davası açmış. 1-2 kere karakola gidip ifade verdim bu arada 5 ekim 2006 da değişen kanunla mahkemem istanbul bakırköy sulh ceza ya sevk edildi. 21 Mart 2007 de ki muyenede ise kesin çürük raporumu almıştım zaten. 1 yıldır çürük raporum var ve 3 ayönce bakırköy adliye sarayında mahkemeye çağrıldım, gittim yargıç bana hiç bir şey sormadan davamı kütüğüm olan Merzifon mahkemesine sevk etti. Bugün postada mahkeme çağrısını buldum 8 Mayıs 2008 de aynı yerde mahkemem varmış.
Forumda 3 aydan sonra gelenler lehine bir durum okumadım bu kişilere para cezası yokmu ? Para cezası yoksa cezaya temyiz etme hakkım var mı? Yani hemen tutuklayıp götürülme durumu sözkonusunmudur? Elimde çürük raporum olduğundan aslında artık yükümlü değilim. Davanın otomatik düşmesi gerekmez mi? En kötü senaryo ne olabilir? Bilgi verirseniz çok sevinirim ..
Alıntı:
bakaya_asker rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar :
Forumda 3 aydan sonra gelenler lehine bir durum okumadım bu kişilere para cezası yokmu ? Para cezası yoksa cezaya temyiz etme hakkım var mı? Yani hemen tutuklayıp götürülme durumu sözkonusunmudur? Elimde çürük raporum olduğundan aslında artık yükümlü değilim. Davanın otomatik düşmesi gerekmez mi? En kötü senaryo ne olabilir? Bilgi verirseniz çok sevinirim ..
-Gelenlerin ki paraya çevrilir.Yakalananlar ağır hapis.
-Her türlü cezayı temyiz hakkın var.
-Tutulanma söz konusu değil.Mahkemeye gitmezsen ya da ifade vermekten kaçarsan belki.
-Bakaya kalmak çürük ayrı.Rapor tarihinden itibarense dava devam.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
-Gelenlerin ki paraya çevrilir.Yakalananlar ağır hapis.
-Her türlü cezayı temyiz hakkın var.
-Tutulanma söz konusu değil.Mahkemeye gitmezsen ya da ifade vermekten kaçarsan belki.
-Bakaya kalmak çürük ayrı.Rapor tarihinden itibarense dava devam.
Çok saol içime su serptin....
Askerlik Kanunu'nda yer alan "Askerlik yapmadan çağ dışına çıkmış olanlar silah altına alınmazlar" ifadesinin bakaya durumundaki kişilere nasıl uygulandığını öğrenmek istiyorum.
Bu konuda bilgi sahibi olanların bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şu anda 43 yaşında olan bakaya durumundaki birisi kendi isteğiyle askerlik şubesine teslim olduğunda, ne gibi cezai yaptırımlarla karşılaşabilir?
Eğer kanunda yazan "silah altına alınmazlar" ifadesi geçerliyse, yaş itibariyle çağ dışına çıkmış olmaları sebebiyle askerlikten muaf sayılmaları söz konusu olabilir mi? Hapis cezası ihtimali var mıdır, yoksa para cezası ödeyerek de muafiyet sağlanabilir mi?
Bilgilerini paylaşacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
ahmet_saglam rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik Kanunu'nda yer alan "Askerlik yapmadan çağ dışına çıkmış olanlar silah altına alınmazlar" ifadesinin bakaya durumundaki kişilere nasıl uygulandığını öğrenmek istiyorum.
Bu konuda bilgi sahibi olanların bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şu anda 43 yaşında olan bakaya durumundaki birisi kendi isteğiyle askerlik şubesine teslim olduğunda, ne gibi cezai yaptırımlarla karşılaşabilir?
Eğer kanunda yazan "silah altına alınmazlar" ifadesi geçerliyse, yaş itibariyle çağ dışına çıkmış olmaları sebebiyle askerlikten muaf sayılmaları söz konusu olabilir mi? Hapis cezası ihtimali var mıdır, yoksa para cezası ödeyerek de muafiyet sağlanabilir mi?
Bilgilerini paylaşacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Askeri hastahaneye sevk ederler.Elverişli ise askerliğe devam.Yakalanırsa ağır hapis cezası parayada çevrilmez Bakaya suçundan mahkemeye verilir.
Merhaba,
2005 Haziran ayında Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum.Eylül ayında da yüksek lisansa başladım.Fakat 2008 Ocak ayında sağlık nedenlerinden dolayı yüksek lisansla ilişiğim kesildi.Yüksek lisansa tekrar başvurmayı düşünüyorum Bugün askerlik durumumu öğrenmek için askerlik şubemi aradığımda Nisan ayında bakaya kaldığımı ve Temmuz ayında sevkimin olduğunu belirtti.Fakat bana hiçbir yazı gönderilmedi.Yüksek lisansa tekrar başvurmayı düşünüyordum,bu durumda Temmuz ayında Yüksek Lisansa tekrar kabul edildiğim takdirde eğitimime devam edemez miyim?Bakaya nedeniyle nasıl bir ceza alma durumum ne olur,ne yapmalıyım?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.