Re: Terk nedeniyle boşanma davası, davanın reddi, tedbir nafakasının akıbeti
Yönetimin Notu : Hukuki ve bilimsel değeri olmayan iletiler Yönetim tarafından silinmektedir. Tekrarı halinde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Neden hukuki ve bilimsel değil ne demek istediğinizi anlayamadım Kolay Gelsin...
Kararı temyiz edebilirsiniz ya da kararı kesinleştirerek 3 yıllık fiili ayrılık süresini başlatabilirsiniz. Tedbir nafakasının devam edip etmeyeceği kararda yazar. Aynı terk olayına dayanarak yeniden bir ihtarname gönderemezsiniz. Lütfen bir meslektaşımdan yardım alınız.
Kararı okudum nafaka ile ilgili her hangi bir ibare yok ayrıca 3 yıllık ayrılık süresince eşlerin ne yaptığı birbirini ilgilendirimi yani resmi olmayan ilişkilerden yola çıkıp aldatma davası açılabilirmi? Yeni M.K. hakkında bilgi alabileceğim bir avukat arkadaşım yok. İlginiz için teşekkürler Kolay gelsin...
Avukatın mutlaka arkadaşınız mı olması gerekiyor? Burada hukuki danışmanlık hizmeti vermediğimizi ve sorularınızın danışma niteliğine büründüğünü hatırlatmak isterim. Lütfen bir avukatla görüşünüz.
Yanlış anladınız Dilek hanım Bu sorunun cevabını verebilecek birilerini bulmada sıkıntı yaşadım ücreti mevzu değil zaten bulabilseydim sitede sorma ihtiyacı duymazdım. Rahatsız ettiysemde özür dilerim.
Boşanma kararı kesinleşene kadar eşler birbirlerine sadakatle yükümlüdür.