cok özür dilerim kusura bakmayın düşündükçe çok üzülüyorum sadece haklı olmama rağmen bu duruma tekrar özür dilerim teşekkürler kolay gelsin
cok özür dilerim kusura bakmayın düşündükçe çok üzülüyorum sadece haklı olmama rağmen bu duruma tekrar özür dilerim teşekkürler kolay gelsin
Anlattıklarınızdan mağduriyetiniz anlaşılıyor. Umarım her şey gönlünüzden geçen gibi olur.. Bol şans..:)
çok teşekkür ederim ama bu ancak yalancı şahitler bularak olur buda bana göre değil ki benim tek şahidim Allah......
inş.hakkımı öbür tarafta alırım bu dünyada maddi olarak kaybetsemde :((((((
peki hocam sonkez birşey rica etsem bu tahmini nekadar olur bizimki galiba cekişmeli boşanma davasına giriyor masraflar tahmini olarak nekadar tutar böyle bi durum sözkünosu olursa
bilmiyorum üyeliğim askıyamı alındı ama benim avukat arkadaşlardan ricamşu :benim şuanda çekişmeli devam eden birboşanma davam var eğer ben davayı kaybedersem karşı tarafın masraflarıyla birlikte tahmini nekadar ödemem gerekir sanırım davayı kaybedersem tüm masraflar bana ait olcakmış
Tüm yargılama giderleri( tebligatlar, harçlar, bilirkişi incelemeleri, müzekkere masrafları ve karşı taraf kendini bır vekille temsil etti ise vekalet ücreti)'ni ödersiniz.
Bunun miktarını dosyanızı bilmediğimizden soyleyemeyiz.
evet eşiminde vekil tayin ettiği avukatı var benimde avukat masrafları heriki tarafında kendisinemi ait olur eğer davayı kaybedersem avukat ücretleri dahil değil değilmi kendisine ait heriki tarafın
Sizin veya eşinizin avukatlarınız ile anlaştığınız ücreti sizler ödersiniz.
Davayı kaybeden taraf diğer tarafa 8eğer kendini bir avukat ile temsil ettirdi ise) mahkeme avukata ödenmek üzere bir temsil ücretine karar verir.
Bu ücretin sizlerin avukatlarınız ile anlaştığınız bedel ile ilgisi yoktur.
Tebligatlar, harçlar, bilirkişi incelemeleri, müzekkere masraflarını önce talep eden taraf yatırır, sonra dava lehine sonuçlanırsa diğer taraftan alır. Şu ana kadar yapılan harcamalar zaten dava dosyasında bir şekilde belirtilmiştir.
Boşanma davasıyla birlikte talep edilen maddi ve manevi harç da nisbi harca tabi olmadığı için harçlar avukatınıza verdiğiniz parayla kıyaslandığında -genelde- çok daha az tutar.
Avukatlık ücreti konusu da yanlış anlaşılmaya müsait bir konu. Mesela davacı avukatıyla 2500 YTL'ye anlaştı, davalı da 3000 YTL'ye anlaştı.
Boşanma davası kabul edildi ve davalı daha fazla kusurlu bulunduysa davalının, davacıya değil, davacı avukatına "karşı avukatlık ücreti" ödemesine hükmedilir. Davacının avukatı yoksa böyle bir ödeme sözkonusu olmaz. Bu da boşanma davaları için 450-500 YTL gibi birşeydir.
Eğer boşanma reddedilirse bu kez davacı, davalıya değil, davalının avukatına "karşı avukatlık ücreti" öder. Davalının avukatı yoksa böyle bir ödeme sözkonusu olmaz.
Tebligatlar, harçlar, bilirkişi incelemeleri, müzekkere masrafları yani tüm mahkeme masrafları tahmini nekadardır eğer ben davayı kaybedersem zira yalancı şahit tutma niyetim yok bana göre değil ve elimde sadece mesajlarından başka delilimyok hakimde muhtemelen yalancı şahitlerine inanıcak ki ozamanda kaybedicem