Re: Mal Beyanında Bulunmamadan dolayı Disiplin hapsi itirazı
Bakın ben sizin hukuk bilip bilmemeniz ile ilgili bir eleştiri ve yargılamam yok.
BU sadece size özgüde değil. Yazılanları okuyun hep benzer tepkiler ve sorular vardır. Duruşmaya katılmamak genel bir ortak özellik. Bir hakim duruşmaya katılmana gerek yok diyemez. Yani hakim size artık başka savunma yapmana gerek yok mu dedi. Bu yazdığınızın anlamı bu değilmi? Duruşmalara katılmak zorunda olduğunuz gelen tebligatın üzerinde dahi yazar. Lütfen tekrar okuyun.
Kandaki CD4 miktarını bilmemek başka şey. "Kandaki CD4 miktarına nerede bakılıyor kandamı" diye sormak başka şey. Siz bir ceza davanıza vermeyi planladığınız savunma dilekçenizi nereye vereceğim diye soruyorsunuz.
Hukuk veya tıp bilmemek başka şeyler
ben google baktığımdan cd4 ü öğrendim. Siz aynı şeyleri gogle da arayıp bir araştırma yaptınızmı mesela?
Ben ilk yazımda basit bir tebligat usulü yazdım. Gidip dosyanızda ne gibi belgeler var, imzanıp dönen tebligat parçasının üzerine neler yazılmış. Postacının adı soyadı sicil nosu varmı, annenizin adımı yazıyor, size neden verilemiş bu bilgiler nedir baktınızmı?
İlk yapmanız gereken şeyi ilk başta yazdık zaten. Ama siz hala nedense o adliyeye bile gitmiyorsunuz. Ben bunu sorguluyorum sadece. O tebligat ta bir usulsüzlük bulursanız mal beyanında bulunmadığınız halde ceza almayabilirsiniz. Olay bu.Amaç üzüm yemek mi bağcı dövmek mi?
Size bu sitede yazmam bile hukuken etik olmayan bir hukuki yardım yapıldı, farkında değilsiniz.
Merhaba,
Öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu konuda bana yardımcı olan ve yol gösteren bir tek siz oldunuz. Lütfen hakkınızı helal edin. Ancak sanıyorum birbirimizi hakimin bana olan tavrı konusunda anlayamadık. Gerçekten bana söylenen buydu. Sonra bende davadan koptum. Ancak şimdi bir kurtuluş yolu arıyorum kendim için. Demek istediğinizi anladım. Ben şimdi bir itiraz dilekçesi yazarak konuya savunmamı sunacam. Sizce bu uygun olur mu?
Bu arda siz de artık herhangi bir tıbbi konuda yardım isterseniz elimden geleni yaparım. Saygılar
Sayın xyan22
Dilekçe yazmadan önce gidip dosyanızı incelemeniz gerekir.
Çünkü tebligatın tebligat yasası hükümlerine göre şekli şartları vardır.
BUnlardan biri eksikse bu size oldukça yardımcı olabilir. Mesela postacının aynı evde birlikte oturdukları annesine teslim edildi diye yazması gerekir. Yani anneniz ile aynı evde oturduğunuz ne malum? Veya postacı adını soyadını sicil nosunu yazarak imzalamalıdır. Buna benzer şekli şartlar var. Siz size gelen tebligat parçasını dosyanızdan inceleyin. Yani annenizin imzaladığı parçayı.
Dilekçeyi varsa, orada gördüğünüz bir usulsüzlüğe dayandırabilirsiniz.
Saygılarımla.
merhaba benim hakkımda 10 günlük disiplin hapsi cezası gelmis adresime ama bu cezanın icrası maasıma geleli yaklasık 5 ay oldu ve yaklasık borcun yarısı kesildi ben bu 10 günlük disiplin cezasını yatarmıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekürler