Ben de kendi okuluma, Gazi Üniversitesi'nin internet sitesine baktım. Anasayfada rektörümüzün üniversite adına yazdığı kınama mesajını gördüm, gurur duydum.
Printable View
Ben de kendi okuluma, Gazi Üniversitesi'nin internet sitesine baktım. Anasayfada rektörümüzün üniversite adına yazdığı kınama mesajını gördüm, gurur duydum.
Sevgili Arkadaşlar,
Bilim yuvası üniversitelerimizin (bugün kanamaların kesilmesi ile ilgili http://www.ntvmsnbc.com/news/424127.asp buluşu duydum ve gurur duydum) eğer varsa 1-2'si dışında, demokratik hak iddialarından çok gerçekte etnik kökenli, faşist terörist oluşuma dolaylı da olsa tepki vermeyerek destek olmaları ve tepki koymamaları mümkün değildir. Bu nedenle mevcut hükümetin YÖK ve üniversiteleri baskı altına almaya yönelik stratejisini de dikkate alarak korumamız gereken önemli kaleleri iyiniyetle de olsa töhmet altında bırakmamalıyız düşüncesindeyim.
Selamlar,
Bir Marmaralı Olarak Kendimden Utanç Duydum. Bu Konuyu Linkiyle Birlikte Marmara Mezunları Derneğine Bugün Hemen İleticem. Bu Kadar Duyarsız Olmamalılar. ! Nazımın Geçtiği Eski Bir Kaç Hocamlada Görüşücem Ben Üzerime Düşeni Bu Şekilde Telafi Etmeye Çalışıcam.
Hala inanamıyorumm....
internet sayfalarında terörü lanetlemeyeni neredeyse TERÖRİST İLAN EDECEKSİNİZ, durun sakin olun, yapmayın Allah aşkına,
bu nasıl ölçü böyle, bu kadar duygusallıkla olayları doğru analiz etmek mümkün değildir.
keşke herşey bu kadar basit olsaydı !
Sayın Sürücü,
Kimseyi terörist ilan etmedik. Sadece kınadık. Birilerini terörist ilan etmeye mahalle baskısı derler. Mahalle kabadayılarına yakışır.
Bunun adı kamu oyu baskısıdır. Üniversiteler kamu kuruluşlarıdır. Kamunun onları takip etmesi, denetlemesi kadar normal birşey yoktur. Biz kimseyi bütçesini, kadrosunu kısmakla, yeni dönemde atamamakla tehtid etmiyoruz. Sadece kınıyoruz. Lütfen yapmadığımız birşeyi yapıyormuşuz gibi göstermeyiniz. Kamusal bir soruna duyarlılık gösterme gibi bir talebin hemde son derece demokratik şekilde ifade edilmesi sizi neden rahatsız ettiğini anlamadım.
Rahatsız olması gereken yukarıdaki listede yeralan üniversitelerin yönetimleridir. Çünkü bizler sayesinde aba altından sopa gösteren mahalle kabadayısıyla kamuoyu arasında sıkışmaktadırlar. Onların işi zordur. Çünkü bir seçim yapmaları gereken gündür artık. İçlerinden birinin birden çok kişinin yanında yüksek sesle belirttiği gibi "herkes elindeki kartla istediği gibi oyununu oynar. Sonucuna da katlanır" Bakın bunuda biz söylemiyoruz.
Sayın Fahri Sürücü: sizin bir öneriniz varmı ne yapalım! tepkimizi demi
göştermiyelim susalım sinelim onlar büyük sehirlerde bile haince bombalar patlatsınlar bizlerin yaptığı seylere sizler bahane üretin pes ki pes!!
Av.Fahri Sürücü kısmen de olsa haklı. Forum başlığı kınayan sitelerle ilgili. Kınamayanda kasıt aramak da biraz abartı gibi geliyor. Ama keşke ses duyurmanın en kolay yolu internette gerekli tepkiyi gösterselerdi.
aslında herkes iyiniyetli,
sizler tepki göstermeyen üniversiteleri harekete geçirmeye çalışıyorsunuz
ancak KASTI AŞAN bir sorunun olduğunu da görmek lazım,
çünkü teröre ses çıkarmamayı teröre destek vermekle neredeyse aynı kefeye koyabilecek dar düşünceli insanlar da var,
yanlış anlaşılmasından endişe ettim sadece
saygılarımla,
Mustafa Mutlu [Tüm Yazıları]
‘Beni de alın askere’ diyeni küçümsemek! 28.10.2007
Yarın bayram... Evlerimiz, işyerlerimiz, sokaklarımız, caddelerimiz bir haftadır bayraklarla donatılmış halde zaten! Ama bu kez “bayram” için değil, teröre karşı tek ses, tek nefes olduğumuzu g