Re: Irak sınırını 50 km. geçtik
bu yazılıp çizilenler komediden öteye bişey değil bence yok 50 km girmişiz yok p.k.k lıların kullanıdğı köprüyü imha etmişiz vs. vs. böyle operasyonmu olur.operasyon dediğin habersiz olur daha önce yapılan 3-4 sınır ötesi kapsamlı harekat gibi sanıyormusunuz şu anda o bombolanan yerlerde terörist kaldı hepsi bir şekilde ya merkeze indi yada başka yerlerde başbakan gürlüyo kimseden izin alacak değiliz diye öelnleri geçtik 8 asker kayıp 8 tane bunlar için başka bir ülke olsa taş üstünde taş bırakmaz bizde dostlar alışverişte görsün diye olmayan yerleri bombalıyoruz bilmem sınıra yığınak yapıyoruz.Allah sonumuzu hayretsin başka bişey diyemiyorum....
Irak sınırını 50 km.yi çoktan geçmiştik...
Adamlar mecliste cirit atıyor kimse birşey demiyor ben anlamadımki Irak sınırını geçince ne olacak?Birkere pkk ile mücadele eden adam önce meclistekilerle mücadele edip vekilliklerini düşürecek yasal düzenlemeleri yapar.Gel görki hükümet davulla zurnayla operasyon yapıyor.Arkadaşlar bırakın bu laf salatalarını hükümetin tek hedefi oda pkk ile mücadele değil Akpli birisi amerikaya gittiğinde hava alanında karşılanmak...
Take my breath away...DENİYOR ki... "F4’lerimiz, F16’larımız vuruyor."F4’ler, F16’lar vurmaz.Onlara hayat veren yürekler vurur.*7 yıl önce...ABD’nin Meksika sınırındaki Teksas eyaletine bağlı San Antonio şehrinin Del Rio kasabası... Çöl.(Gitmeye kalkarsan, İstanbul’dan Chicago’ya uçuyorsun, oradan Dallas’a aktarma yapıyorsun, Dallas’tan biniyorsun, kovboy filmlerinden tanıdığın Rio Grande Nehri’ni seyrede seyrede, San Antonio’ya varıyorsun, bitmiyor, San Antonio’da otomobil kiralıyorsun, etrafta bir Allah’ın kulu yok, kaktüslere baka baka 5 saat gidiyorsun, galiba kaybolduk derken, nihayet Del Rio’dasın... 25 saat.)"Dur" diyorlar...Kimliğini gösteriyorsun, bariyer açılıyor, giriyorsun, Laughlin Hava Üssü’ndesin.1940’ta kurulmuş. ABD’nin en seçkin pilotları burada yetişiyor. Mezunları arasında iki tane astronot bile var."Dünyanın en zorlu uçuş eğitim merkezi" olduğu söyleniyor. Şansın, binde bir... Çünkü, bu okula kabul edilen pilot teğmenlerin, anca binde biri mezun oluyor!54 haftalık eğitime, Amerikalıların yanı sıra, Batılı ülkelerin "gelecek vaat eden ve çok özel sınavları geçmeyi başaran" teğmenleri de kabul ediliyor.İşte o, orada...İzmirli. Almanya’da işçi olarak çalışan bir babanın, ev kadını bir annenin oğlu...Alsancak Ortaokulu’nu bitirmiş, sonra Kuleli, ardından Hava Harp Okulu.O da ne?İstiklal Marşı çalınıyor, Türk bayrağı çekilmiş, Amerikalı subaylar selam veriyor...Çünkü, o Türk teğmen, anadili İngilizce olmadığı halde Amerikalıları geride bırakmış, metal kanatlı kuşlara oyuncak muamelesi yapmış, ABD’nin gözde teğmenleriyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynamış, bıçak sırtı kanyonlara hayalet gibi süzülmüş, "nerde bu" diye arananların arkasından gülümsemiş, gözükaralığı ile en tecrübeli eğitimcileri bile kendine hayran bırakarak, binde bir olmayı başarmış...Üzerinde Türk Hava Kuvvetleri’nin üniforması, brövesi takılıyor...İstiklal Marşı ondan.*Bugün, Yüzbaşı.Malatya Erhaç’ta... Altında F4.Hani şu "vuruyor" denilenlerden.*Tanımanızı istedim ama, adı bende saklı.Çünkü tek değil.Birini yazıp, öbürlerini yazmasak olmaz...Aynı yollardan geçen, Amerikalıların "bunlara bröve takıyoruz ama, umarız bir gün başımıza bela olmazlar" diye endişelendiği, yüzlercesi var.*Rahat ol Türkiye.Senin ulusun sadece laf üreten yeteneksizlerden ibaret değil, rahat ol.
Yılmaz ÖZDİL / Hürriyet
1 peşmerge üzümlü karakolunun 500 metre karşısındaki tepeye kazmayla kazıp eşşekle getirdiği mayınları döşüyor f 16 lar bunlara selam verip geçiyor herhalde sayın çiçek
sınırda elini kolunu sallayan geçebiliyor,
haberlerde izlediğimden anladığım kadarıyla
spiker aha geçiyorum diyor ve geçiyor,
diğer sınırlarımız nasıl, giriş çıkışları normalde nasıl engelliyoruz
bu konuda bilgisi olan yok mu?
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
diğer sınırlarımız nasıl, giriş çıkışları normalde nasıl engelliyoruz bu konuda bilgisi olan yok mu?
Coğrafya Konuları: Sınırlarımız
Çok şovenist ama içimizdeki acıyı ancak böyle bir sonuç dindirir.81-82-83 hadisesi.
"Sınırda elini kolunu sallayan geçebiliyor, haberlerde izlediğimden anladığım kadarıyla spiker aha geçiyorum diyor ve geçiyor, diğer sınırlarımız nasıl, giriş çıkışları normalde nasıl engelliyoruz bu konuda bilgisi olan yok mu?"
Sınırı elini kolunu sallayan geçiyor, bu doğru... Spiker aha geçtim diyor geçiyor, geçer... Kaç km geçiyor o spiker?
Sınırda bir şey yok zaten, biz de geçiyoruz... Ancak o tepeleri ve dağları görmelisiniz, ucu bucağı olmayan tepeleri yürümek kolay değil... İran sınırı sınır karakolları var. Bunları da engelleyemiyoruz çogu zaman, onlar da kaçakçılık yapabiliyorlar, kendilerine göre yaptıkları yollar var, o uçsuz bucaksız dağlarda bunları engellemekde büyük çaba ister.
Genelde şöyle; termal kameralar var, uzak mesafeleri gece gündüz durmadan gözleyen... Bunlarla kontrol ediliyor... Termal kameralar ısıya duyarlıdır, ağaçta vücut ısısı olan kuşu bile görebilir. Ancak şöyle bir durum daha var; termal kameralarımızın göremediği yerlerde var; mesela vadiler görünmez. Tabi ki onlar da bunu biliyor, kendilerine seçtikleri yolları bunları izleyerek yapıyorlar.
Mesela vadiden giderler ve Türk askeri asla vadiye girmez, her zaman pusu yememek için hakim tepelerden gitmek zorundadır gideceği yere... Yani anlayacağınız 5 dakikalık yolu 1 saatde gitsek de güvenlik önemlidir; vadiye girerseniz işiniz kesinlikle şansa kalmış... Yukardaki hakim tepler 100 metre yüksekte var sayarsak ve terör örgütü de oraya pusu attıysa, siz vadiden girerseniz hiç bir şey yapmazsınız, sağdan soldan ateş yersiniz, ya ileri çekilirsiniz ya da geri ya da ölürsünüz.
Nasıl engelleniyor konusuna tekrar geliyorum, ikinci bir seçenek de kobralarımız yani helikopterler kontrol ediyor, onlarda da termal kamera gece görüş mevcut tabi ki. Ancak onlar da mağaraların içini göremez, her halde bu köpeklerin inleri de var biliyorsunuz değil mi? Helikopter de her saat başı denetim yapamaz, bunu engellemenin tek yolu da askerlerimizin yapacakları operasyonlardır. Operasyona helikopterle gidemezsiniz, sessiz olmalısın, ışık yakmamalısınız, aynı balık avlarken ne yapıyorsanız bu köpekleri avlarkende öyle yapmalısınız...