Dava masrafları, yargılama harç ve giderleri ile vekalet ücreti davayı kaybeden kusurlu eşe yükletilir.
Printable View
Dava masrafları, yargılama harç ve giderleri ile vekalet ücreti davayı kaybeden kusurlu eşe yükletilir.
Av.Aslı Yazıcı
Hukukçu Üye Kayıt Tarihi: May 2005
Nerede: İstanbul, Türkiye
İletiler: 511
Re: Manevi tazminat davasının reddi
--------------------------------------------------------------------------------
Ben kendime ait vekalet ve avukat ücretini vermiştim.Geriye nasıl alabilirim.
sayın sakar haksız yeere sicili bozulan ,ve idare mhkemesi ile sicil iptal olduktan sonra ,man.taz.dav.açıp kaybeden tek kişi benim heralde nasıl bu dava kaybedilir anlayamadım zoru başardım bu da önemli saygılar
k:1989/557 sayılı danıştay kararını okudum teşekkür ederim .fakat ben davayı sulh hukukta işlemi yapana açtım,davayı kaybettim birbirinine etkisi olurmu bilemem
Teşekkür ederim.:mahcup:
Özür dilerim anlatamadım galiba.kusurlu olan eş davayı kaybetti kusursuz tarafın avukatına ödediği ücreti kusurlu olan taraf ödemezmi.
Yani mahkemeyi ben kazandım ama mahkeme ve avukat ücretimi ben vermiştim karşı tarafın bunu ödemesi gerekmiyormuydu.Saygılar.
Avukatınızla anlaştığınız ücreti ödemesi gereken kişi sizsiniz.
Davayı kazanan taraf kendini avukatla temsil ettirdiğinde, davayı kaybedenden ayrıca bir ücretin de kazanan tarafın avukatına ödenmesine karar verilir.