mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Ahmet Bey Konu hakkında epey detaylı bilgiler geldiği için yazmaya gerek görmedim. İlk başta yazdığım gibi, bu içtihat babasından kendisine maaş bağlatabilecek iken bunu yapmayıp sadece yoksulluk nafakası almak amaçlı eylemi hakkaniyete aykırı bulan bir karar. Sizin olayınıza bire bir uyar mı ondan emin değilim.
Her dava kendine özgü özellikler taşır. Siz 350 YTL nafaka ödediğinizi, bunu 750 YTL ye arttırmak istediklerini yazmışsınız. Burada önemli olan kritik değerlendirmeler vardır ve tamamen yargılama sonunda hakim tarafından takdir edilecektir. Yani siz ne kadar kazanıyorsunuz? Eşiniz yetim maaşı olarak kaç para almaktadır yada alacaktır? Bu yetim maaşı ile birlikte toplam geliri onu yoksulluktan kurtarmakta ise nafakanın arttırılmasına karar verilmesi zordur. Sadece fiili maaş durumlarından yola çıkarsak, eski eşinizin asgari ücretin üzerinde bir gelire sahip olabileceğini (350 + 250 asgari maaş) rahatlıkla söyleyebiliriz. Tüm bu durumlar hep birlikte değerlendirilecektir. Evet tek başına alınan yetim maaşı yoksulluktan kurtarmayabilir ama kurtaran davalarda olabilir.(alınan maaş yüksek ise) Eşinize 350 YTL nafaka bağlanır iken bu yetim maaşı ortada yok ise yani yeni almaya başladı veya başlayacak ise bu yeni bir durum demektir. Bu takdirde en azından artırma kararı verilmesinin hakkaniyete uygun olamayacağını düşünüyorum.
Saygılarımla.