1136 sayılı Avukatlık Kanunu Madde 164/son fıkra:
Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti avukata aittir. Bu ücret, iş sahibinin borcu nedeniyle takas ve mahsup edilemez, haczedilemez.
Printable View
1136 sayılı Avukatlık Kanunu Madde 164/son fıkra:
Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti avukata aittir. Bu ücret, iş sahibinin borcu nedeniyle takas ve mahsup edilemez, haczedilemez.
Sayın Vardar,
Sayın Tunga'nın çok kısa yanıt vermesi nedeni ile benim yanlış anlamamdan kaynaklandı galiba. Konuya vakıfım. Bununla birlikte bu durum uzun süredir tartışılan bir konu. Başta Sayın Prof.Dr.Baki KURU hocamız olmak üzere birçok üstat bu hükmün adil olmadığı ve genel yargılama giderleri sistemimize aykırı düştüğü görüşünde birleşiyorlar. Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Diyelim ki ben avukatım aracılığım ile dava açtırdım.Dava için gerekli harçları,bilirkişi ücretlerini v.b. masrafları ben ödedim.Mahkeme sonundada davayı kayberdersem bana ekstra masraf çıkar mı?(avukatıma başta ödediğim avukatlık ücretinden bahsetmiyorum yalnız)
çıkar
Selam.sizin başınıza gelen olayın aynısı şu an bendede var.aracımın her yeri ayrı boya değeri gösteriyor.ben 2 senedir tüketici mahkemesinde hukuki mücadele veriyorum.sonuna kadar da gitmeye kararlıyım.otomobil firmaları müşterilerin gözünü korkutuyorlar.dava açan çok az.Ama birileri bunu yapmalı diye düşünüyorum.Araştırmalarımda bu tip kazanılan dava örnekleride buldum.davalı firma aracın boyasının standartlar dahilinde olduğunu iddia ediyor(yatay karöserlerda 500 micron a kadar dikey karöserlerde 350 microna kadar)bu önemli çünkü bilir kişi bu ölçüyü baz alabiliyor.benim aracımda bu değerler çok fazla.Size bir avukatla görüşmenizizi tavsiye ederim.