Re: Polis tarafından darp ve hakaret
Alıntı:
HernanCrespo rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim. Kendime güvendiği için olay tarihinde mobese kamerasının kayıtlarını darp gördüğüme dair istettim. Emniyet müdürlüğünden gelen cevap ise mobese kamerasının deneme amaçlı kullanıldığı ve hiçbir kayıt yapmadığı olarak geldi. Belki de o görüntüler gelseydi şu an beraat etmiş olacaktım. Kız arkadaşımın verdiği ifade ve darp gördüğüme dair doktor raporum da olmasına rağmen bunlar hiçe sayıldı. Olayın mağduru bendim, fakat yine de ceza aldım.. İftira uğruna boşu boşuna hapis yatan insanlar aklıma geldikçe kendimi avutuyorum ancak.
Başka bir sorum daha olacak, şayet yeri burası mıdır onu da bilmiyorum. Eğitimime yurtdışında devam etmek istiyorum. Konsoloslukların vize verme işlemleri sırasında sicil kaydı ile ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını ve sicil kaydının vize konusunda ne kadar etkili olduğunu merak ediyorum.
Bildiğim kadarıyla vize işlemlerinde adli sicil önemli bir konu ancak şu an için sizin bu kaydınız sadece ikinci bir kasıtlı suça karışma ihtimalinize karşın sadece c.savcısı ve hakimlerin görebileceği şekilde tutuluyor. Bu açıdan endişeleneceğiniz bir şey yoktur. (İkinci bir suça karışmamanız kaydı ile) Bununla geçmiş olsun.
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile hükmün açıklanmasının ertelenmesi aynı karar mıdır?
Alıntı:
Hakim yaklaşık 2,5 ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmaması adı altında bir karar verdi mahkeme sonucunda. 5 yıl süre ile denetim altında olacakmışım. Bu durumda temyize de başvuramıyormuşum sanırım.
Kardes, gecmis olsun, cok buyuk ve saygısız duzeyde iftiralara ugramıssın, ama ALLAH'tan daha kotu bir sonuc cıkmadan beraaat etmissin. Ülkede o kadar adaletsiz, kötü olaylar oluyorki, artık hicbirseye güvenimiz kalmaz oldu. Zalimler ile dolu bir ülke olduk. Allah,mahser gunu senin hakkını zerresine kadar alacaktır,zalimlerden. ALLAH'a emanet ol.
Alıntı:
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile hükmün açıklanmasının ertelenmesi aynı karar mıdır?
Evet aynıdır.
Cevap: Re: Polis tarafından darp ve hakaret
Yurtdisi konusunu kendim cevapliyayim, belki ayni durumda olan arkadaslarin isine yarar. Mahkeme kararindan sonra iki kere vize alip yurtdisina ciktim, hic bir sorun olmadi.