evet doğru. (kolay kolay) ifadesini kullandım çünkü mevcut sistem zaten patlamış olan boşanma oranlarının daha yukarı gitmesini ve parçalanmış aile sayısının artmasını istemiyor.
Printable View
evet doğru. (kolay kolay) ifadesini kullandım çünkü mevcut sistem zaten patlamış olan boşanma oranlarının daha yukarı gitmesini ve parçalanmış aile sayısının artmasını istemiyor.
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ancak şöyle bir durum var ben ne eşimin eve dönmesini istiyorum ne de boşanmamak gibi bir talebim var. Benim tek sorunum var o da; karşı dava için ödemem gereken mahkeme masraflarının benim şu an ki bütçemi aşıyor olması...Ben asgari masrafla bu davayı nasıl sonuçlandırabileceğimi öğrenmek istiyorum.Anlaşmaya gitmek için çok uğraştım ancak ona da yanaşmıyor.Boşanmak istemediğimi ifade etmek istememin sebebi eşimin boşanma talebini cevapsız bırakarak kendisini belki bu yolla anlaşmalı boşanmaya ikna edebileceğimi düşünmemden kaynaklanıyor.
Naçizane hukuken eliniz çok zayıf görünüyor (zaten erkeksiniz).
Eşinizle anlaşma yolu bularak hasarı azaltmaya çalışın derim.
Psikolojik olarak kendinize iyi bakınız.
Yargı harcı en son hatırladığım kadarıyla 24,40 YTL idi. 12 YTL dosya parasıyla 100 YTL'nin çok altında bir rakama mal olur boşanma davası açmak.
Boşanma davasıyla birlikte istenen tazminat için nisbi harç ödenmez, bu yüzden davayı açan abartı rakam ister.
Avukatlık ücretleri ise minimum tarife üzerinden nerede bulunduğunuza bağlı olarak 2000-3000 YTL arasında değişiyor.
Avukat konusunda da Adli Yardım biriminden faydalanabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=8387