Sizlere lojmanı şartlı vermişler.İstediklerini çıkarırlar.
Printable View
ben bir ilçe devlet hastanesinde 4924 sayılı yasaya tabi sözleşmeli sağlık personeliyim eşimde aynı hastanede 4-Bli sözleşmeli personel hastane lojmanında iki yıldır benim adıma ikamet ediyoruz lakin benim askerlik hizmetim gereği ücretsiz izne ayrılmam sözkonusu idarede lojmanı boşaltmam yönünde telkinlerde bulunuyor yönetmelik böyle diyorlar bahsi geçen yönetmeliği inceledim fakat askerlikle ilgili bir hükme rastlamadım eşime de devrettirmiyorlar elim kolum bağlandı kaldı ilçe biraz ücra suriye sınırında burada tek başına bir kadın ve bir bebek ne yapar diye düşünüp duruyorum ne olur bana çıkar bir yol gösterin ne yapayım nereden bir dayanak alabilirim yasal manada bilmiyorum şimdiden teşekkür ediyorum saygılarımla
Aynı sorunu bende yaşadım sende hemen boşalmalısın oldugun konutu yoksa kollu kuvvetleri seni zorla cıkarırlar.
Merhaba arkadaşlar,
Ben yeni bir konunun nasıl açılacağını bilemediğim için buraya yazmak zorunda kaldım.
Benim de lojmanla ilgili bir sorunum var, ben hiç kimseden bilgi alamıyorum.
2005 yılı Haziran ayında Adliye de zabıt katibi olarak göreve başladım. 2007 yılı ekim ayında askere gittim 2009 yılı ocak ayında da görevime başladım.
Ben askerde iken ilçemize ATGV tarafından yaptırılan lojmanlar tamamlanmış ve müracatta bulunanlara lojmanlar tahsis edilmiş. Benim de bu senenin Haziran ayında düğünüm olacak ve Lojman için başvuru belgesi doldurup gönderdim.
(Biraz karışık olacak ama sıkılmadan okur ve yardımcı olursanız sevinirim)
İlçemizde toplamı 8 tane olan hakim ve savcılar var, buraya yapılan daire sayısı da 16 tane. Memurlardan (hemen hemen herkesin ilçede evi olduğu için) müracat eden olmadığı için bir tane daire boş kalmış ve oraya da 4/c li bir personel oturmuş. Hakimler ve savcılar için ise 8 tane daire tahsis edilmiş ama tahsis edilen daireler sadece SAYI olarak tahsis edilmiş. Hakimlerimizden birisi de "nasıl olsa tayinim çıkıcak ev taşımaktan zaten bıktık bu yüzden üç beş aylığına lojmana taşınmaya gerek yok" düşüncesiyle lojmana taşınmamış. Bana ATGV den oturmam söylenen lojman ise bu hakimin oturmadığı lojman. Ama gelin görün ki bu hakim gidince bunun yerine gelecek olan yeni hakim LOJMANA OTURMAK isteyecektir haklı olarak. işte o zaman yani Temmuz ayında yeni hakim geldiğinde bana "SEN YENİ GELDİN ÇIK" mı diyecekler, yoksa 4/c li personele SEN ASLİ ELEMANIMIZ DEĞİLSİN sen çık mı diyecekler. Puanlama usulü olursa eğer 4/c li personelin önceki İŞÇİ STATÜSÜNDEKİ çalışma süreleir de puanlamaya dahil edilecek mi? yani olayın özeti 4/c li personelin lojmanda oturma hakkı var mı? Bizler lojmana girerken "hakim ve savcı geldiğinde boşaltmak şartıyla" oturuyormuşuz, acaba 4/cli personel "hakim savcı ya da 657 sayılı kanuna tabi memur gelince boşaltmak" şartıyla mı oturdu.
umarım kısa sürede BİLGİ verebilirsiniz. bunları komisyondan sormama rağmen bilgi alamıyorum. saygılar
merhabalar ben de yeni üyeyim ve yeni başlık açamadığım için buraya yazmak durumunda kaldım. devlet hizmet yükümlülüğü kurasıyla ilçe sağlık ocağına 657 ye tabii sağlık ocağı tabibi olarak atandım. sağlık ocağının 4 daireli lojmanı var biri ebe biri hemşire biri sağlık memuru biri de doktorun hakkı ama daha önce konut dağıtımı yapılmamış. yani 1 no lu daire dr un 2 no lu daire hemşirenin şeklinde belirtilmemiş. 4b kadrosundan iki ebe hanım doktor oturmadığı için lojmana yerleşmiş. ben lojman talebinde bulundum(04.12.2009) ve daireler göreve göre ayrıldı. bu ebe hanımlar doktora tahsisli lojmanda oturuyorlar. kendilerine tebliğ 22. 12. 2009 itibariyle edildi. benim sormak istediğim ebe hanımların lojmanı boşaltma süreleri 15 gün mü yoksa zaten o dairede hakları olmadığı için hemen mi boşaltmaları gerekiyor?? doktora tahsisli lojman olduğu halde ve benim talebim olduğu halde 20 gündür bu ebe hanımlar yüzünden dışarda kalıyorum ve henüz düzenimi kuramadım. umarım cevap alabilirim...
teşekkürler
benim sorunumda buna benzer lojman taleb ettim süresi dolacak arkadaş var nisanda doluyor ama sorun şu eşi de aynı kurumda çalışıyor ona lojman devredilirmi yada eşi dilekçe verirse ne olur
benle eşi tekrar puanlamayamı gireriz
onun eşi lojmandan 5 yıl yararlandı diye heryıl 3 paunı düşermi puanlamada
Ben kamu konutlarında ikamet etmekteyim. Lojmana ait asansör, ortak alanların aydınlatması ve diğer ortak giderleri bizler karşılamamıza rağmen, maaşımızdan bilgimiz haricinde yıllardır bu isimler altında muhasebe tarafından kesinti yapılmıştır. Kamu Konutları Yönetmeliğinin 26 Maddesi 3 Bendinde ise Kalorifer, hidrafor ve asansor gibi artak tesislerin elektirik ve işletme gidirleri Kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanır şeklindedir. Bizler bunu idareye bildirdiğimizde sorumlu Şube Müdürü bizlere "bu kanunsada yanlıştır" şeklinde cevap vererek kesintinin yapılacağını bildirmiştir. Bu yapılan kesintiler yasalmı ,yasal değilse ne yapmamız gerekiyor. Saygılar.