?
Printable View
?
Bu Konularda pek ısteklı degıl bızım Savcılarımıs Yanı Sadece Cınayet Gasp vs onemlı şeylerde bulunup işlem yapılıyor.. Yoksa Çok istisna...
Arkadaşlar bu konuda bizzat tecrübe edinmiş biri olarak yazıyorum. bi süre önce telefonum sabaha karşı gizli numaradan aranarak hakaret ve tehdit içerikli bir konuşma yapıldı. kim olduğunu sorduğumda karşıdaki kişi yanıtlamadı. olaydan birkaç gün sonra cumhuriyet savcılığına dilekçeyle başvurdum. yaklaşık 2-3 hafta sonra belirttiğim saatte beni arayan hattın kime ait olduğunun dökümü geldi. kişiyi tanıyordum ve savcıya şikayetçi olmak istemediğimi söyledim. ama savcı, tehdit suçunun re'sen işlenen suçlar kapsamında olduğunu ve karşı tarafın ifadesinin alınacağını söyledi. karşı tarafın da ifadesi alındıktan sonra olay takipsizlikle sonuçlandı. burada dikkat edilmesi gereken konu; şikayette bulunacak kişinin mutlaka şahit veya kanıtla olayı desteklemesidir. ikincisi ise; olayın bir arkadaşınız tarafından yapılabileceğini düsünüyorsanız re'sen işlenen suçlar olup olmadığını araştırın. sağlıcakla...
Konu ile alakalı değil ama yazayım yinede.
Bugün kardeşimin eşini birisi arayıp ben baş savcı diyerek aramış.Kardeşimin eşi bana beyefendi diye hitap etmeniz gerekir deyince kapatmış.15 dakika sonra tekrar aranmış,bu sefer baş komiserim karakoldan arıyorum demiş,hangi karakol sorusuna karakol işte cevabına ben şuan karakolun önündeyim cevabını verince kapatmış telefonu.
Kardeşimin eşi yolunun üzerinde karakola girip beni baş savcı olduğunu iddia eden ve baş komiser olduğunu iddia eden birisi aradı cevabına,ben 20 yıldır bu meslekteyim beni hiç baş savcı aramadı,bir durum olduğu zaman aramak yerine evinize geliriz cevabı vermiş.
Bir kaç ay önce babamı arayıp polis olduğunu söyleyen kişi bir şeyler sormuş,numara açık.Bende Samsun emniyet müdürlüğünü aradım itibar etmeyin dediler.
Medya,e.g.m,uyarılar yapmasına rağmen oltaya takılıp para kaptıranlar oluyor yinede,dikkatli olmak lazım.
bence hiç uğraşma derim.bağlı bulunuğun oparatörü ara ve gizli numaradan gelen çağrıları engelle.mesela benim telim öyle ve bunu herkez kolaylıkla yapabiliyor.oparatörüne bildirmen yeterli.olayın ikinci boyutu ise daha eğlenceli.sana ulaşamıyan sapık sinir olacak ve başka yollara başvurup kendini deşifre edicek.hem daha kolay hem daha çabuk olacak emin ol.benim başıma geldiği için bukadar eminim.iyi günler:)