amerikalı rumuzlu üyeden alıntı
Bilgisi olan kişilere Birşey daha danışmak istiyorum.Bu soruyuda bir bayan arkadaşım adına soruyorum.Benim için geçerli değil...
*** Bu arkadaşım eşinden şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanmak için dilekçeyi yeni vermiş ve halen boşanma davası açılmasına süre var.Resmen başlayan bir dava söz konusu hali hazırda yok.
Fakat bu kişinin eşininde yüksek vergi borçları (veya maliye alacakları) varmış ama maliyeden herhangi bir resmi işlem hali hazırda başlatılmamış durumdaymış.Yani maliyeye gidip sorsalar, şukakadar milyar borcunuz var derlermiş ama takibe filan girmemiş.Bu kadıncağız şuan diyorki;
Ben eşimden boşandığımda ve evimi herşeyimi ayırdığımda, artık eski eş durumuna gelen kişinin peşine maliye düşerse, kalkıp benide rahatsız ederlermi boşu boşuna.Eşyalarına haciz vesaire yapabilirlermi.? veya Banka hesaplarına bloke koyabilirlermi..? Çünkü kocasının hayli borcu bulunuyormuş ve bunu ödeyemeyeceğini kadında biliyor.Doğal olarak tedirgin.Hele birde çocukları var ve kocası ayrılsalarda ara sıra evlerine çocuklarını görmeye geleceğinden sağdan soldan sorsalar XXXX isimli şahıs bu eve gelir gider gibi doğal bir cevapta komşulardan alabilirlerde.(son cümleyi ben ekledim aklımdan, olurya diye..! )
NOT.:bu soruyuda bu bölüme yazdım çünkü neticede Vergi alacaklarından kaynaklanan bir problem gibi görünüyor ve içinde boşanma ile ilgilide şeyler var.İçinden çıkamadım buraya yazdım.Yanlış birşey yaptıysam özür dilerim)