Re: Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı. Telekoma Dava Açabilir miyim?
Ayrıca statik ip'nin tek artısı istenmediğiniz yerlere giriş yapmanızı sağlamasıdır :) Sanırım ihtiyacınız var..
Re: Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı. Telekoma Dava Açabilir miyim?
Alıntı:
Nirvana.TR rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca statik ip'nin tek artısı istenmediğiniz yerlere giriş yapmanızı sağlamasıdır :) Sanırım ihtiyacınız var..
Rapidshare ve bunun gibilerden üye olup ülke gelirini dışarı taşımadan dosya indirmek.
Bencede bulunması zordur bende ıp değiştirme programı var günde 5 -6 kere değiştirdiğim oluyor.Rapid den müzik indirmek için.Telekom hesaplamaz bence hangi tarihte hangi saatte kimin ıp adresinin kayıtlarını sakladığınada inamıyorum.
Alıntı:
cenköztürk rumuzlu üyeden alıntı
Bencede bulunması zordur bende ıp değiştirme programı var günde 5 -6 kere değiştirdiğim oluyor.Rapid den müzik indirmek için.Telekom hesaplamaz bence hangi tarihte hangi saatte kimin ıp adresinin kayıtlarını sakladığınada inamıyorum.
sayin ozturk,
mevzuat geregi turk telekom bu kayitlari saklamak zorundadir..
sayet ip adresi telekom kayitlarinda yok ise kisi proxy turevi bir sey kullaniyor olabilir..
saygilar.
Alıntı:
cenköztürk rumuzlu üyeden alıntı
Dinamik IP kullanılan yerlerde, IP havuzlarının mevcut olması ve bu havuzlardan çıkan IP'lerin kiralanması gibi düşünün. Havuzdan verilen numaraların kimin tarafından kullanıldığının tespiti basittir.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
sayin ozturk,
mevzuat geregi turk telekom bu kayitlari saklamak zorundadir..
sayet ip adresi telekom kayitlarinda yok ise kisi proxy turevi bir sey kullaniyor olabilir..
saygilar.
Bunun kanunla giydirilmiş bir zorunluluğu veya abone ile yapılan sözleşme üzerinde yazılmış bir bağlayıcılığı var mı? Sanki geçen seneki bilişim suçları tasarısında vardı ama kanunlaştı mı bilmiyorum. AB ülkelerinde de bu yükümlülük İSS'lere bir-iki yıl önce verilmeye çalışılmıştı ve epey tartışma çıkmıştı; hem zorlukları hem de bunun sansürün bir başka türü olduğu düşüncesiyle itirazlar olmuştu; sonra AB'de ne oldu onu da bilmiyorum.
Eğer böyle bir yükümlülük yoksa da herhangi bir hak nasıl iddia edilebilir? Kendi mevzuatına aykırı davranış varsa kendi içinde kararı verilir, sorumlu olan kendi amirine karşı sorumludur, dışarıya karşı bir bağlayıcılığı olmaz gibi geliyor bana; yine de hukukçu arkadaşlar daha doğrusunu söylerler.
Ayrıca proxy kullanılması IP bulunamaması anlamına gelmez, tesbit edilen IP numarası bir proxy server'e ait çıkar.
Türk Telekom'un ip numaralarını ne kadar sakladığı veya kanunen saklaması gereken süre hakkında bilgilendirme anlamında Türk Telekom'a, Ulaştırma Bakanlığına, Telekomünikasyon Kurumu'na dilekçe yazdım bunlardan gelecek cevabıda merak ediyorum. Tabii ki cevap gelirse :)))
Tarafıma hakaret eden kişi normal ücretsiz e-posta kullanmıyor. Kullandığı e-posta "@ttnet.net.tr" uzantılı. Bu tür e-posta almak için mutlaka Türk Telekom abonesi olmanız gerekiyorsa Türk Telekom bu e-posta sahibi hakkında da hiçbir bilgi vermemesi garibime gitti doğrusu.
İşin diğer tarafı e-posta halen sistemlerde kayıtlı görülmektedir. Ayrıca tarafıma hakaret edilen şüpheli hakkında Emniyet Müdürlüğüne, Turkcell'e, Telsim'e, Avea'ya bir sürü yere yazı yazılıncaya kadar Türk Telekom'un kendi sistemlerinde kayıtlı olan e-posta sahibi hakkında bilgi vermemesi garibime gitti.
Tekrar ilginiz için teşekkür ederim.
Alıntı:
haberci34 rumuzlu üyeden alıntı
Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmam neticesinde Savcılık ve İst. Emniyet Müdürlüğü, Türk Telekomdan kullanılan ip numarası hakkında bilgi istemesine rağmen, Türk Telekom ilgili ip numarasının belirtilen tarih ve saatte sistemlerinde kullanılmadığını yine kendilerine ait olan bir e-posta adresinin sistemlerinde kayıtlı olmadığını belirtmektedir.
Sn.haberci34;
Telekom bahsedilen adresin sistemlerinde kayıtlı olmadığını cumhuriyet savcılığına bildirmiş.Siz o adresin Telekom kayıtlarında var olduğu bilgisine nasıl ulaşabildiniz???
Alıntı:
haberci34 rumuzlu üyeden alıntı
Tarafıma hakaret eden kişi normal ücretsiz e-posta kullanmıyor. Kullandığı e-posta "@ttnet.net.tr" uzantılı. Bu tür e-posta almak için mutlaka Türk Telekom abonesi olmanız gerekiyorsa Türk Telekom bu e-posta sahibi hakkında da hiçbir bilgi vermemesi garibime gitti doğrusu.
Size bir e-posta adresinden ileti gonderilmis olmasi demek o iletinin mutlaka o e-postanin sahibi tarafindan gonderildigianlamina gelmez..Zira "open relay smtp server",yani kullanicinin kimligini dogrulamadan mail atmaya yarayan sistemler uzerinden istediginiz e-posta adresine ileti gonderebilmeniz mumkun.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Size bir e-posta adresinden ileti gonderilmis olmasi demek o iletinin mutlaka o e-postanin sahibi tarafindan gonderildigianlamina gelmez..Zira "open relay smtp server",yani kullanicinin kimligini dogrulamadan mail atmaya yarayan sistemler uzerinden istediginiz e-posta adresine ileti gonderebilmeniz mumkun.
Sevgili Ulaş,
Tarafıma gönderilen eposta hakkında bilgilere baktığımda gerçek bir e-posta yani Türk Telekom e-posta adresi tarafından gönderilmiş. Ip numarasını kontrol ettiğimde sorguladığımda ise Türk Telekom'a ait çıkmaktadır. Türk Telekom'un buradaki hatası bana göre birisi size @ttnet.net.tr uzantılı e-posta adresinden mail gönderdiğinde sorgulama yaptığınızda sadece Türk Telekom'un ip numarasını kayıt ediyor gelen mailde. Diğer e-posta servisleri gibi kullanıcının ip numarası mailde kayıt etmediği için Türk Telekom sanırım ulaşamıyor. Var biryerde gariplik..