siz de dışarıdan adam sokun. 1 milyarlık yeri 200 milyona almak isteyecek çok kişi bulursunuz. Eğer gerçekten 1 milyar ediyorsa..
siz ilan verin, tamamını satışa çıkarın. Almaya talip olan kişiyi izale-i şuyu için açık arttırmaya götürün.
Printable View
siz de dışarıdan adam sokun. 1 milyarlık yeri 200 milyona almak isteyecek çok kişi bulursunuz. Eğer gerçekten 1 milyar ediyorsa..
siz ilan verin, tamamını satışa çıkarın. Almaya talip olan kişiyi izale-i şuyu için açık arttırmaya götürün.
Bu konuda benimde aklıma takılan bir soru var.Sn.ppetek in durumuna benzer bir durumdayım.1500 m2 bir arsa var yaklasık olarak 10 kişi bu arsada cesitli büyüklüklerde pay sahibiler.Benim de bu arsada 110 m2 yerim var.İzale-i suyu yaparlarsa en zengin olan bnm de arsamı degerinden düsük olarak alacak.Yalnız benim bölümüm satış olarak değil hibe (bağış) olarak görünmekte bana bunun faydası olabileceği söylendi.Bilgisi olan üyelerimizin yardımlarını istiyorum.Teşekkürler.
İzale-i şuyu davasında ortakların her biri veya dışarıdan kişiler açık arttırmaya katılabilir. Bir kişinin arsayı değerinden düşük alabilmesi için açık arttırmaya katılan diğer kişilerden daha fazla verdiğini unutmamalı. Dolayısıyla değerinden düşük gideceğinden endişe ediyorsanız, siz açık arttırmaya katılıp o düşük değerden diğerlerinin hisselerini alabilir veya alacak birinin açık arttırmaya girmesini sağlayabilirsiniz.
Ayrıca açık arttırmaya katılarak fiyatın makul bir seviyeye çıkarılmasını sağlayabilirsiniz. (üzerinize kalırsa o fiyattan almak veya cayarsanız yapılacak ikinci açık arttırmada çıkan en yüksek rakamla aradaki farkı ödemeniz gerekir.)
Hissenizi ne şekilde elde ettiğinizin ise hiçbir önemi yok. Önemli olan arsanın birden fazla ortağa ait olması ve ortaklardan birinin ortaklığı giderme davası açmış olmasıdır.
Çok Teşekkürler Öğrenmek İstediğim buydu.
sayin avukatım benim yerim hiseli 4/3 benim ben bu yeri 2 ay önce aldım fakat yerimiz arsa 4/1 hise sahibi hisesinin bir kısmında 2 senedir depo yapmış kulaniyor bana satılan hise boş arsa ben yerimi yapmak istiyorum ve topumu ayırmak istiyorum benin hise darım yola gelmiyor ben bu süreçte ne yapa bilirim bana yardımci olursanız memnun olurum