Re: Evlilik dışı doğan çocuğun nüfus kaydı
Alıntı:
Av.Ali Sinkay rumuzlu üyeden alıntı
Bu yönde yargıtay kararları da var.Ama Yargıtayın dayandığı hukuku usulu muhakemeleri kanunu şu anda yürürlükte mi bilmiyorum.Yeni kanun tüzüğünde 427 yada 426 o aralarda olması gerekir bu kanunun yeni mevzuatlarda o numaralar boş görünüyor.Yürürlükten kaldırılmış olma ihtimali var.
SOYBAĞININ HÜKÜMLERİ
A. Soyadı
MADDE 321.- Çocuk, ana ve baba evli ise ailenin; evli değilse ananın soyadını taşır. Ancak, ana önceki evliliğinden dolayı çifte soyadı taşıyorsa çocuk onun bekârlık soyadını taşır.
Bıçak soksan gövdeme, sıcacık kanım damlar/ Gir de bir bak ülkeme, başsız başsız adamlar…
Slm benim bir sorum olcak. Bundan 7 yıl önce evlilik dışı bir çoçuğum oldu fakat babası çoçuğu kaçırdı ben o sıralarda çoçuğu aradım fakat hiç bir şekilde ulaşamadım.4 yıl önce bir evlilik yaptım bu evliligimden 1tane oğlum oldu bir hafta önce nufus müdürlüğü bana yazı gönderdi babası çoçuğunun nüfus cüzlanının cıkmadığını benim üzerime kayıt olması için imza atmamı söyledi . Babası çoçuğu hiç bir kanbağı olmayan bir bayanın yanına bırakmış doğum belgesinide vermiş çoçuga bakan bayan kaymakamlıga 5yıl çoçuga baktıgını şu an salık sorunu olduğunu ve kimliği olmadıgı için hiçbir şey yapamadığını bildirmiş bunları ögrendiğimde evlendiğim eşimde yanımdaydı biraz düşünmek istedi. Eşimle bir karar aldık eşim bu çoçuğa kendi soyismini vermek istiyor bu mümkünmü ne yapmamız gerekli ayrıca bu çoçukdan ailemin haberi yok oyüzden direk evlilik soyadıma alabilirmiyiz teşekürler