Cevap: Engelli Çocuk ve Boşanma...
Aklıma takılan bir iki şey daha var. Bunlarıda aydınlatırsanız sabaha kadar dua ederim herhalde sizin için :)
Ev alınırken eşimin babası bir ufak arsa sattı bi o kadarda biz koyduk paranın üzerine ev alındı vesselam.
(beş yıl boyuncada ailesiye beraber yaşamak zorunda bırakıldım.)
Ama evimiz üç sene kirada kaldı kayınpederin aldigı kiraların toplamı verdigine yakın meblag oluşturdu.
Aslında alıcak vericek kalmadı kayın pederimle ama Sorun şuki eşim miras olarak yalan beyanda bunucak kendiside söylüyor.
Yanısıra kredi kartarın borçlarını taksitlerini hiç bir ödemede bununmuyor. Zarar gösteriyor gelirini göstermiyor...
Ve başarıcagındanda korkuyorum açıkcası...
Kızımın evden ayrılması söz konusu değil. Babasının görme hakkı nasıl olur_? Eve girmesinide istemiyorum...
Dualarım sizin için bu gun... Allah sizden razı olsun... Ben aydınlandım kabriniz aydıklık olsun....
Bu kadar güzel duaya bende sabaha kadar yazarım size. :)
Kayınpederiniz sağmı yazmamışsınız. Ancak sağ olduğunu varsayarsak tapuda ev üzerinde hak sahibi olduğuna dair / hissedar olduğuna dair herhangi bir şerh yoksa hiç nir hak ve iddiada bulunamaz.
Ayrıca eşiniz, babası sağ iken miras ile ilgili herhangi bir iddia öne süremez. Babası adına talepte bulunamaz.
Kayınpederiniz ölmüş ise ve yine evinizin tapu kayıtlarında kendisinin bir hissedarlığı sözkonusu değilse eşiniz yasal mirasçı olarak yine hak iddia edemez.
Eşiniz yalan beyanda da bulunsa tapu kayıtları esas alınır. Tapu kaydının üzerindeki tek belge mahkeme kararıdır. O da tapunun geçerli olmadığını ortaya koyacak bir karar olmalı. Değilse öbür türlü herkes herkesin evini barkını istediği gibi "bana aitdir, parasını ben ödedim işte bunlarda tanıklar" diyerek dava açıp elinden alabilir.
Eşiniz sizin gözünüzü korkutma çabası içerisinde. Sizde şunu yapın. İhtiyaten size ait evde oturmuş olan kiracıların isim ve soy isimleri ile adres ve telefon bilgilerini edinin. Birde varsa eski kontratların kopyasını bulun. Yada evinizin kiraya verildiğine dair tanık bulun. Muhtemelen kimlik bildirme kanunu gereği evinizde oturan şahıslar muhtarlığa ve yöneticiye beyanda bulunmuşlardır. mahkeme bu belge ve bilgilere ulaşır böylece sizde iddialarını çürütürsünüz.
Eşiniz yada babası size karşı bu anlamda bir dava açacak olursa sizde kiracıları tanık gösterirsiniz. Kiraları kime ödedikleri konusunda bilgilerine başvurulmasını istersiniz mahkemeden. Böylece yalan beyanları ortaya çıkar.
Eşiniz kredi kartı vs borçlarını ödememesi eşinizin sorunu. Tabi kartlar sizin adınıza değilse. Eşiniz 3 ncü şahıslar ve kurumlara karşı borçlarından kendi mal varlığı ile sorumludur. Ödemiyorsa ceremesine kendisi katlanacaktır.
Kredi kartlarından vs maaşına yada mallarına haciz gelecek olsa bile öncelikle eşiniz nafakayı ödemek zorundadır. Nafaka alacağı ilk sırada yer alır. Önce sizlerin nafakasını ödemek zorunda. maaşına gelen haciz nafaka ödemesinden sonra tahsil edilir.
Eşinizin başarabilecğei bir durum yok ortada. Eşiniz sizin ve çocuğunuzun nafakasını ödemek zorunda ödemezse icra yolu ile alırsınız. Yine ödemezse tazyik hapsi alır , hem hapis yatar hemde nafakayı faiziyle birlikte yine öder, olmadı maaşına / gelirine / malına haciz gelir. Nafaka haczi söz konusu iken diğer tüm haciz işlemleri dondurulur. Öncelik her zaman nafaka kesintisindedir.
Geçmiş olsun.
Allah'ın Selamı, Rahmeti, Bereketi, Mağfireti, Meleklerin Duaları, İstiğfarları, Peygamberlerin, Allah Dostlarının, Şefaatçilerin Şefaatleri, Müminlerin Duaları, İstiğfarları üzerinize olsun, Allah sizi cennetine alsın...
Amin.. Ömrü hayatımda şahsıma edilen en uzun ve en içerikli dua. Teşekkür ederim. Aynı dileklerle efendim. Geçmiş olsun..