Re: 2004 Yılında Msn Çalmak suçmuydu?
Sn. Ahmet Yardımcı'ya ekseriyetle katılıyorum. MSN çalma diye bir suç yok. Bilişim Suçları hakkında kanun o tarihte olmasa dahi ilgili TCK maddesinden dolayı kovuşturma yapılabilirdi...
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Ahmet Yardımcı'ya ekseriyetle katılıyorum. MSN çalma diye bir suç yok. Bilişim Suçları hakkında kanun o tarihte olmasa dahi ilgili TCK maddesinden dolayı kovuşturma yapılabilirdi...
Ben henüz cevabımı tam anlamıyla alamadım.2004 yılından bu yana şikayet olmuş olsaydı kavuşturma bu güne kadar yapılırmıydı.Yahut zaman çok uzadığından takipsizlik kararımı verildi.Oda diğerbir soru.Yani 2004 yılından bu yana benim ifadem alınır diye düşünüyorum.Alınmadığına göre şikayet olmadı heralde.
Cevap: Şu anda hakkınızda yakalama kararı çıkmış olabilir. Siz saklanmaya ve kaçmaya devam edin.
Siz ciddi mi söylüyorsunuz yoksa benimle latifemi yapıyorsunuz?Soruma bu konu hakkında bilgisi olan avukat arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Alıntı:
ozertr59 rumuzlu üyeden alıntı
Ben henüz cevabımı tam anlamıyla alamadım.2004 yılından bu yana şikayet olmuş olsaydı kavuşturma bu güne kadar yapılırmıydı.Yahut zaman çok uzadığından takipsizlik kararımı verildi.Oda diğerbir soru.Yani 2004 yılından bu yana benim ifadem alınır diye düşünüyorum.Alınmadığına göre şikayet olmadı heralde.
Hakkınızda şikayet olsaydı ve adresiniz tespit edilmiş olsaydı, en azından ifadeniz alınmak üzere çağrı kağıdı alırdınız. "Zaman uzadı" gerekçesi ile takipsizlik verilmez. Şikayetin olup olmadığını Savcılık kaleminden öğrenebilirsiniz.
Selamlar Sn. ozertr59,
Tck kanunilik ilkesine göre kimse kanunun suç saymadığı bir eylemden dolayı yargılanamaz.Yani bilişim suçları kanunumuza 2004'ten sonra girdiğine göre suçlanamaz, yargılanamazsın.Bu konuyu fazla kafana takma gönlünü ferah tut.Hiç bir şey olmaz.
Saygılarımla
Alıntı:
adaletinsesi.com rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar Sn. ozertr59,
Tck kanunilik ilkesine göre kimse kanunun suç saymadığı bir eylemden dolayı yargılanamaz.Yani bilişim suçları kanunumuza 2004'ten sonra girdiğine göre suçlanamaz, yargılanamazsın.Bu konuyu fazla kafana takma gönlünü ferah tut.Hiç bir şey olmaz.
Saygılarımla
Yanlış cevap.
765 sayılı kanunda Bilişim Suçları düzenleme alanı bulmuş idi. 5237 sayılı kanunda da benzer bir düzenleme vardır. Eski kanunda suç sayılmadığı şeklinde bir yanıt yanlış olur.