Re: Personelimize Fazla Mesai Yaptırmadığımızı Nasıl İspatlayabiliriz?
Fazla mesai ücretinin hesabında aylık çıplak maaşın 225 bölümü ile bir saatlik ücret bulunur ve bu ücret %50 fazlası ile ödenir. Fazla mesai ücretindeki 5 yıllık zaman aşımı dava açıldığı günden geriye doğru 5 yıllık sürenin istenebileceği anlamına gelir. Yani daha eskileri zaman aşımına uğramış durumdadır. Ancak, zaman aşımında yargılama hukuku açısından dikkate alınması gereken bir husus var; karşı taraf zaman aşımı itirazında bulunmazsa hakim bunu kendiliğinden dikkate alamaz. Selam.
Demekki benim elimde bulunan ve kesin delil sayılabilir diye düşündüğüm bordrolarım maalsef zaman aşımına yenik düşüyor.Mahkeme çalışan bir kişinin çalıştığı sırada işverenden böyle bir talepte bulunamayacağı gibi sebepten de olsa zaman aşımını dikkate almayıp 5 yıldan önceki eksik ödenen tutarların ödenmesine karar verebilir mi?
Alıntı:
bankacı123 rumuzlu üyeden alıntı
Demekki benim elimde bulunan ve kesin delil sayılabilir diye düşündüğüm bordrolarım maalsef zaman aşımına yenik düşüyor.Mahkeme çalışan bir kişinin çalıştığı sırada işverenden böyle bir talepte bulunamayacağı gibi sebepten de olsa zaman aşımını dikkate almayıp 5 yıldan önceki eksik ödenen tutarların ödenmesine karar verebilir mi?
%50 gibi çok büyük bir ihtimal var tabii.
Sayın ekıcali'nin belirttiği %50 şansınız, sizin belirttiğiniz nedenden dolayı değil, karşı tarafın zaman aşımı itirazında bulunmama ihtimalinden kaynaklanıyor olmalı.
Abbas Bey merhaba,banka avukatlarının bu dürumu göz ardı etmeyeceği kesin olduğuna göre benim son 5 yıldan önceki mesailerimi almam mümkün olmayacak sanırım.Peki ben son 5 yıl için tarafıma hatalı hesaplamadan dolayı eksik ödenen/yıllık belli saait aştığı kısmına hiç ödeme yapılmayan/hiç ödenmeyen fazla mesailerimin(bankadan son çıkışı saatimi gösteren sistem kayıtlarını muhafaza ediyorum) ödenmesi için işverene ihtar çekip,ödeme yapılmaması durumunda iş akdimi tek taraflı fes edersem kıdem tazminatımı talep edebilirmiyim?
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ekıcali'nin belirttiği %50 şansınız, sizin belirttiğiniz nedenden dolayı değil, karşı tarafın zaman aşımı itirazında bulunmama ihtimalinden kaynaklanıyor olmalı.
:)
Aslında çok daha basit bir sebepten kaynaklanıyor Abbas bey.
Ben o oranı sorunun sonundaki ''eksik ödenen tutarların ödenmesine karar verebilir mi?'' kısmı için vermiştim.
Mahkemede bunun talep edilmesi ile dava sonucunda çıkabilecek cevap ya ''evet verilsin'' yada ''hayır verilmesine gerek yoktur'' olduğuna göre;Sn.bankacı1234'ün arzu ettiği kararın çıkma ihtimali %50 olacaktır diye düşünmüştüm.Ancak aksi kararın verilme ihtimalinin de aynı olduğunu belirtmemiştim.
saygılar
Alıntı:
Merhaba;
Kitabın tam adı "İş Sözleşmesinden Doğan Uyuşmazlıklarda İspat Yükü ve Araçları"
Yazarı : Yrd. Doç. Dr. Erdem Özdemir
Beta yayınevi - İstanbul
Büyük kitapçılarda ve özellikle de hukuk kitaplarının satıldığı kitapçılarda bulunmaktadır. selam.
İlginizden memnun oldum.yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Merhaba;
Kitabın tam adı "İş Sözleşmesinden Doğan Uyuşmazlıklarda İspat Yükü ve Araçları"
Yazarı : Yrd. Doç. Dr. Erdem Özdemir
Beta yayınevi - İstanbul
Büyük kitapçılarda ve özellikle de hukuk kitaplarının satıldığı kitapçılarda bulunmaktadır. selam.
İlginizden memnun oldum.yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Merhaba,hazırlanan ve imzalatılan aylık puantajlarda çalışma saati ''örneğin 225 saat gb'' görünsün.Önemli bir avantaj sağlar size.