Yeni yasalara göre bu durum değişti diye biliyorum..
Printable View
Yeni yasalara göre bu durum değişti diye biliyorum..
merhaba,babam 2 yıl önce vefat etti.maaşı annem alıyor.ben maaşı almak için herhangi bir talepte bulunmadım.ben dul bir kadınım.benim kızlık soyadımı taşıyan 2 kızım var.devletin hiçbir sosyal güvencesinden faydalanmadım.ne çocuklarım için ne de kendim için.babamın maaşını almak için başvurursam kızlarımın durumu etkiler mi?annemin maaşı çok mu düşer?geçmişten 5 yıllık bağkurum var.isteye bağlı sigortamı ödeyebilir miyim?kullanabileceğim haklarımı bilmiyorum.bana yol gösterirseniz şimdiden teşekkür ederim.
merhabalar kolay gelsin. öncelikle annem 2 sene önce ssk dan emekli oldu ve 20 sene önce babamla boşandılar. annem acaba dul maaşı alabilir mi yoksa bu dul maaşı sadece eşi ölenler için mi geçerli ?? ve ek olarakta ssk emeklisi olduğu için, ssk ve bağkurdan emekli olan ölmüş olan dedem ve anneannemden yetim aylığı da alabilir mi??? çok merak ediyorum. yanıtlarsanız çok sevinirim. teşekkürler.
Babanız öldüğünde annenizle evli olmadıklarından anneniz dul maaşı alamaz ama şartları uyan çocukları varsa babanızdan yetim maaşı alabilir. Anne emekli olduğundan ssk ve bağkur emeklisi birinin üzerinden yetim maaşı alamaz. Emekli sandığı birinin maaşını yetim maaşı olarak alabilirdi ancak.
Bundan sonra lütfen tek yere soru sorun .