Re: Mirasın Reddi İle İlgili Birtakım Sorular
Ben yine buradan devam edeyim dedim...
Varis olan annem İzmir'de ikamet ediyor. Ancak Konya/Seydişehir'de bulunan gayrimenkul miraslar var. Bunların rayiç bedellerinin çıkarılması gerekliymiş. Konya/Seydişehir'e kadar gitmeden bu gerekli işlemin yapılması mümkün mü ya da oradaki bir akrabamız yapabilir mi ?
teşekkürler...
mirasın reddi herhangi bir kağıda attırılacak imza ile yapılabilirmi?(kağıdın gerekli bölümleri sonradan doldurulmak üzere) sanırım benim adıma mirası red ettiğim yönünde bir karar alınmış ve bana veraset ilamında adımın geçmediği söylendi .ben bir kağıt imzaladığımı hatırlamıyorum ama ozamanlar hayatta olan dayım avukattı ve kendisine de güvenirdik.bu güvene istinaden acaba bana bir kağıt imzallatıda hakkıkımdan vaz geçmiş göründüm ve diğer varisler onun için şimdi verasette adın dahi geçmiyor diyebiliyorlar.
Alıntı:
joyfull rumuzlu üyeden alıntı
mirasın reddi herhangi bir kağıda attırılacak imza ile yapılabilirmi?(kağıdın gerekli bölümleri sonradan doldurulmak üzere) sanırım benim adıma mirası red ettiğim yönünde bir karar alınmış ve bana veraset ilamında adımın geçmediği söylendi .ben bir kağıt imzaladığımı hatırlamıyorum ama ozamanlar hayatta olan dayım avukattı ve kendisine de güvenirdik.bu güvene istinaden acaba bana bir kağıt imzallatıda hakkıkımdan vaz geçmiş göründüm ve diğer varisler onun için şimdi verasette adın dahi geçmiyor diyebiliyorlar.
Miras bırakan sizin neyiniz oluyor?
Sayın Ekircali,mirası bırakan benim halam oluyor.Kendisi hiç evlenmemiş,çocuğu yok,onun kardeşi ve mirasçısı olan kişide benim babam ve oda halamdan önce vefat etmişti.Ayrıca anne babasıda yıllar önce vefat etmişler.Halamın 5 kardeşi daha var.Fakat bu 5 kişiden ölen var yani aynen benim babam gibi.Dolayısıyla onların alt soyları aynen benim gibi mirasçı.Hesapça ben mirastan feragat edip,bu 5 kardeşin çocuklarına mirasımı vermişim gibi bir hava estiriyorlar.İşin kötü tarafı annemde senin hakkın yok diyor.Bende gidip veraset çıkartıp etrafı bulandırmak istemiyorum.Bu işi gizlice öğrenme yolum varmıdır?Teşekkürlerimle...
joyfull un sorusuyla benim koum kaynamış :D
Merhaba ben mirası red ettim hakim sonucladı ancak bana düsen mirasta haciz vardı tapudan hacizi kaldırmak icin ne yapmam lazım cevap bekliyorum sayın hukukcu arkadaşlardan teşekkürler...
Alıntı:
joyfull rumuzlu üyeden alıntı
bu arada daha önce "ölen kişi sizin neyiniz oluyor?" diye sormuştunuz.
ölen kişi benim halam ve babamda 30 sene önce vefat ettiği için mirasçı benim.
sanırım diğer konularla bir karışıklık olduğu için cevabı alamadım....teşekkürler..
aynı olayla ilgili sorunum olduğundan forumu kirletmemek için burdan devam ediyorum...
3 kardeş ve anne için çıkarılan veraset , 2 kardeş reddi miras yaptıktan sonra da geçerli olur mu ?