Re: Emniyet Müdürüne dava açabilirmiyim?
Sayın Eyilik, Lütfen konuyu yanlış anlamayın. Nihayetinde Avukatımda bulunduğum ilçede görev yapmakta ve İlçe Emniyet Müdürü v.b. bürokratlarla işleri gereği belirli bir diyaloğu mevcut. Tekrar ediyorum beni yanlış anlamayın, burada ben avukatımın tarafsızlığı ile ilgili her hangi bir ön yargıda bulunmuyorum ancak, kendisine bu konudan biraz bahsettiğimde bana "boşver onu, pek bir şey çıkmaz" gibisinden bir yaklaşımda bulundu, hani öyle bir davaya bakmaya pek yanaşmadığı hissine kapıldım.
Bende sizden acaba bu tür davalar sıkıntılımı olur, Emniyet Müdürü diye kanunlar önünde ayrıcalıklarımı olur, onlar farklı bir kanunlamı yargılanıyorlar gibisinden bir vatandaşın doğal olarak bilmediği konular ile ilgili bilgi almak istedim. Açıkcası tepkinizide anlamış değilim lakin sıradan bir vatandaş olarak bunları bilmem mümkün değil, ayriyeten hayatımda ilk defa Savcı, Hakim ve Avukat görmüş biri olarak endişelerimde beni mazur görmenizi beklerdim.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Re: Emniyet Müdürüne dava açabilirmiyim?
Sayın burgman, Anayasa'nın ilgili maddesi aşağıdadır;
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
Dolayısıyla herhangi bir imtiyaz söze konu değildir.
"" Savcı kimmiş lan, ben veriyorum emri varmı itirazın" dedi ve ekip aracıyla evime gelerek ailemin yanında evimi arattırarak bana evimi kendi rızamla arattığıma dair zorla kağıt imzalattılar. Ardındanda nöbetçi savcılık diye bahsettiği bir yerden gecikmeli olarak şifahi emir yazısı getirtti. Yine olayın sorgu aşamasında bana "hırsız, tırı vırı adamsınız" gibisinden hakkımdan adalet karar vermeden kesin ve peşin hükümlü ağır ithamlarda bulundu. Sizce hangi yolu izleyerek bu adam karşısında hakkımı aramalıyım? Yine belirtmek isterimki; bu şahıs Hükümet konağındaki diğer birimler ve bürokratlar tarafındanda sevilmeyen, yolsuzlukları olan bir şahıs."
Yukarıda söze konu edilen fiillerin tümünün, İlçe Emniyet Müdürü tarafından yapılması, hayatın olağan akışına terstir. Ayrıca yolsuzluklarının olduğunu söylemekle kişiye suç isnadında bulunuyorsunuz.
Re: Emniyet Müdürüne dava açabilir miyim?
Sayın Emrah bey,
Değerli bilgilerinizden ve açıklamanızdan dolayı teşekkür ederim. Bu durumda ben ortaya attığım iddialara ilişkin belge ve delillerle direkt olarak Savcılığa İlçe Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunabileceğim.
Teşekkür ederim.