evet maalesef Hukuki bir takım boşluklar birlikteliği perçinleyeceğine ayrılığı iice körüklüyo sebebiyet veriyo.
Printable View
evet maalesef Hukuki bir takım boşluklar birlikteliği perçinleyeceğine ayrılığı iice körüklüyo sebebiyet veriyo.
cok gusel olmus evet kadın tedbır nafakası alıyor ve dava suruyor davası red edılıyor cunkı ortada bosanma ıcın gecerlı sebep yok ne yapıyor temyıze gıdıyor nafakaya devam bu nasıl adalet temyızdende sonuc aynı olursa erkek madur olmuyormu nerde adalet buna bır care bulunmalı belkıde bu durum ınsan hakları mah.goturulmelı esıtlıkden yanaysak
arkadaşım zaten bu uygulamaların yapılmasının sebebi türk aile yapısını bozmak avrupa aile yapısı gibi dullar güruhu ve yetimler sürüsü yetiştirmek avukatlara bir sorun boşanmaların %90 kadın tarafından açılıyo ve % 99,9999 sebebsiz yalancı şahitler ...... eziyet çeken o kadınlarda eziyetlerine katlanıyor çünki boşanamazlar neden boşanamayacaklarınıda herkez biliyo
altınlar kadının çocuk kadının nafaka kadının tazminat kadının bunlarıda ödemek erkeğin .
burda bi yanlışlık var bu kanunların bence bir an önce insan hakları mahkemesine bi görünmesi lazım .
üzerine üstlük çocuğunuzu görmek için için 400ytl icraa parası ödüyosunuz .
ya hiçmi bu erkekler insan değil ? boşanan erkek hayvanmıdır ?boşanan erkek nedir arkadaşlar ?
yeni medeni kanuna göre kanun önünde kadın- erkek eşitliği kabul edilmiştir
nafaka boşanma sırasında yoksul duruma düşen eşe tain edilir.çocuk ise hakim hangi eşin çocuğa daha iyi bakabileceği kararını alırsa velayetini ona verir.Tazminat ise boşanma sırasında haksız olan eşten alınır.Nihayet, bir boşanma sonunda eğer erkek haklı ise bütün bunları o karşı taraftan isteye bilir.Altın diyorsun ama boşanma sırasında erkeğe babasından kalan miras ta eşe kalır bunu da göz önünde bulundurmanız gerekir
Öğrenci Emre,
Derslerine iyi çalışmıyorsun !!
Kocaya kalan miras boşanma durumunda kadın lehine mal paylaşımına girmez.
Eşitlikten bahsettiğin için Medeni Kanun dersinden sınıfta kaldın. Ya MK 'nın kapağını açmadın ya da okuduklarını anlamakta sıkıntıların var.
Olur da yanlış bir evlilik yaparsan bu MK seni de çok üzecek. Duvara asacağın avukatlık diplomasının seni kurtaracağını mı sanıyorsun ?
Hukukla ilgili en büyük temennim; Kötü kanun yapan ve bunları kötü uygulayan insanların istisnasız hepsinin en sevdiklerinin aynı kanunlar marifetiyle acı çekmesi ve ezilmesidir.
emre kardeşim zannedersem stajını yapmamış bu konularda .benim eşim boşanma davalarına bedava bakan kampanya yapan bir avukata gitti beni resmen sattı .davaya sözde bedava bakan avukat kardeşim hemen tedbir nafakası istedi hakim beyden .hakim beyde sewvgili eşimin avukatını kıramadı (çünkü işsiz )tedbir nafakasını verdi. böylece sayın avukat bey tedbir nafakası üzerinden mahkeme bitene kadar sebeplenmeye başladı .mahkeme uzadıkça uzadı 13 ay çarpı 230 ytl yaklaşık 3000 ytl
şimdi
soruyorum:
1-sevgili eşim eğer haksız bulunursa ben bu 3000 ytl yi alacabilecekmiyim yanıt ;hayır
2-eşim çalıştığı halde üniversite mezunu olduğu halde çalışmıyo gözüküyor .ama benim yerim turdum maaşım belli olduğu için hemen benim maaşa bir el iş tamam .noldu avukat ve eşim direk tedbir nafakası üzerinden 3000 ytl yi hakettiler.arkadaşlar sırf evi terketti ve dava açtı diye haksız olmasına rağmen bu paraları alıyor .siz haksız olan bir kişinin bu kadar parayı aldığını gördünüzmü ? işte ispatı yeni medeni kanun derki eşlerden birisi bir boşanma davası açarsa ayrıklıkta haklıdır .buyrun . neden haklıdır ?ayrılmak ona bu hakkı neden vermiştir ?
hak demek nafaka demektirde ondan
3-diyelimki tazminat davası açtım .alabilecekmiyim ? hayır neden ?çünkü işşsiz o bir kadın . çalışamaz .ayıptır günahtır .eli ayağı yokmu var . gençmi genç ya neden çalışmıyor ?çünkü o bir kadın dokunulmaz çalışamaz .
4- kendi taraflarından bir altın bile takılmadığı halde altınların hepsi kadınların oluyor yani benim sevgili eşimin oluyor .yarın bide yalancı şahit buldummu değmeyin keyiflerine . hakim bey ya yazık bu kadına verelim 3
beş milyar bide nafaka boşansın diyecek kimden çıkacak bu para ? kadından mı ?hayır erkekten ..noıldu şimdi ?erkek haksız oldu . erkekleri sömürmeye aciz koymaya yönelik bu girişimler artık durdurulmalıdır.erkekte bir İNSANDIR hatırlatıyorum.
5 - hayatım boyunca bu insanı beslemek zorunda kalacam .bu doğru bişeymidir etik bişeymidir . benim 2 senelik eşim olsun gitsin boşanma davasına versin avukatı ve kendi benden sebeplensin benim üzerimden de emekli olsun nerde görülmüş arkadaşlar .
ben emekli olmak için 35 sene kahır çekeyim bayan 2 sene bana eşlik yapsın kocasının maaşı üzerinden emekli olsun ölene kadar .eli ayağı tuttuğu halde çalışmasın yesin nafakaları bi yandanda gizli gizli çalışsın .2 senede bgir bide utanmadan bir nafaka arttırım davası açarlar onuda kaparlar . çünkü hakimbeylerinmiz kadınlara acıyarak şefkatle bakarlar .onlar zayıftır onlar kutsal bi varlıktır .
5 ama aynı durum erkeğe olsa yani erkek işsiz olsa ve nafakayı ödeyemese anında hapis . niye erkek çalışmak zorundadır .erkek eşektir .erkek kerizdir .
bu medeni kanun artık çoğu insanın canını yakmaya başladı değişmeli bence .
artık yaşadığımız çağda erkekte kadında çalışmalıdır .nafaka olayını artık çok gerekmedikçe ( karısı sakat olur hasta olur yatalak olur bunun gibi gerekçelerle gerekçelerle )verilmemelidir .kimse kimsenin eşeği olamaz herkesin bi hayat kurmaya hakkı vardır .bayanlarda gidip çalışmak zoruındadır artık eşitlik sağlanmalı . yoksa ben insan hakları mahkemesine kadar götürecem bu medeni kanunu .
adalet ve eşitlik bumudur ?kadına verilen nafakamıdır tazminatmıdıdır ben haklı olabilseygdim acaba hakimbey ablalarım veya amcalarım banada nafaka bağlarlarmıydı ?
iyi günler ben derslerime iyi çalıştımda konuyu iyi anlatamadım
eşe kalır derken sadece erkeği kast etmiştim çünkü ben miarasın kişisel mal olduğunu çok iyi biliyor ve tasfiye sırasında değere katılmadığınıda biliyorum ben edinilmiş mallarıda çoç çok iyi biliyorum sadece hızlı yanıt vereyim derken
biraz karıştırdım. karı-koca eşitliği derken de ikamat..vs.gibi konulardan sözetmiştim
emk'ya göre yanlızca erkeğin ikameti alınırdı şimdi bu durum düzeltilmiştir.yoksa ben de kadınlarda iddet süresinin olduğunu ve boşanmadan sonra 300 gün beklemesi gerektiğini biliyorum.bu durumda tabiki eşit sayılmazlar ama bu bir yapılarından kaynaklanıyor.yoksa genel olarak artık eşler arasında herhangi bir eşitsizlikten sözetmemek gerekir.
yanlış anlattığım için herkesten özür diliyor:( :( :( :(
iyi günler ben derslerime iyi çalıştımda konuyu iyi anlatamadım
eşe kalır derken sadece erkeği kast etmiştim çünkü ben miarasın kişisel mal olduğunu çok iyi biliyor ve tasfiye sırasında değere katılmadığınıda biliyorum ben edinilmiş mallarıda çok çok iyi biliyorum sadece hızlı yanıt vereyim derken
biraz karıştırdım. karı-koca eşitliği derken de ikamat..vs.gibi konulardan sözetmiştim
emk'ya göre yanlızca erkeğin ikameti alınırdı şimdi bu durum düzeltilmiştir.yoksa ben de kadınlarda iddet süresinin olduğunu ve boşanmadan sonra 300 gün beklemesi gerektiğini biliyorum.bu durumda tabiki eşit sayılmazlar ama bu bir yapılarından kaynaklanıyor.yoksa genel olarak artık eşler arasında herhangi bir eşitsizlikten sözetmemek gerekir.
yanlış anlattığım için herkesten özür diliyor:( :( :( :(