Format doğru olmuş ama neden kendiniz yazıyorsunuz ki dilekçeyi?
Printable View
Format doğru olmuş ama neden kendiniz yazıyorsunuz ki dilekçeyi?
en başta ağrıda bi avukatın yanına gitmiştim dilekçe için, milli eğitim müdürlüğündeki muhattap kişi ile aynı sendika aynı partidenmiş ve de arkadaşmış. yazdırdığım dilekçeyi memleketimde başka bir avukata gönderdim. bana o dilekçeyi sakın gönderme mahkemeni çok uzatır dedi.
bende sürekli araştırıyorum kendim yazmaya çalışıyorum.
ben 3 martta iptal davasının sonucunu ekleyerek bana usulsüzlük yapan il milli eğitime haklarımı geri alabilmek için başvurdum. neredeyse 60 gün olacak ama hala ne dava masrafımı verdiler nede kaybettiğim haklarımı..
ben bu işin peşinden gitmek istiyorum ne zamana kadar dava açabilirim şimdi?
-cevap süreleri 30 gün benimde dava açma sürem bu 30 günden sonraki 60 günmü?
-yoksa cevap süreleri 60 gün mü? böyle olursa ne kadar zaman içinde dava açabilirim?
evet diyeceksinizki neden bi avukata başvurmuyorsun?
- ben doğu anadoluda bir köy öğretmeniyim dolayısıyla bağlı olduğum ilçe çok küçük olduğundan avukat yok İLe'de mecbur kalmadıkça gidemiyorum, o yüzden sürekli buradan yardım istiyorum..
cevap verirseniz şimdiden çok teşekkür ederim..
ben 3 martta iptal davasının sonucunu ekleyerek bana usulsüzlük yapan il milli eğitime haklarımı geri alabilmek için başvurdum. neredeyse 60 gün olacak ama hala ne dava masrafımı verdiler nede kaybettiğim haklarımı..
ben bu işin peşinden gitmek istiyorum ne zamana kadar dava açabilirim şimdi?
-cevap süreleri 30 gün benimde dava açma sürem bu 30 günden sonraki 60 günmü?
-yoksa cevap süreleri 60 gün mü? böyle olursa ne kadar zaman içinde dava açabilirim?
evet diyeceksinizki neden bi avukata başvurmuyorsun?
- ben doğu anadoluda bir köy öğretmeniyim dolayısıyla bağlı olduğum ilçe çok küçük olduğundan avukat yok İLe'de mecbur kalmadıkça gidemiyorum, o yüzden sürekli buradan yardım istiyorum..
cevap verirseniz şimdiden çok teşekkür ederim..
[Öncelikle davayı kazanıp kazanmadığınızı belirtmemişsiniz. 2İşlemin İptaline" karar verild mi?
Eğer iptal kararı verildi ise, 2577 sayılı yasanın 28. ve 52.maddeleri uyarınca idare en geç 30 içinde iptal kararının gereğini yapmak zorundadır.
Eğer yapmıyor ise, iptal kararınığ ekleyeceğiniz dilekçe ile Valilik makamına veya C.savcılığına başvuru yapabilirsiniz.
Tazminat davası açabilirsiniz. İptal kararın idare temyiz etti ise, temyiz sonucunda veya iptal kararının tebliğine müteakip 60 gün için tazminat davası açabilirsiniz. 2577 sayılı yasanın İPTAL VE TAM YARGI DAVALARI başlıkyı 12.maddesinde b hususbelirtilmiştir. Yasanın 12.maddesinde "İlgililer haklarını ihlal eden bir idari işlem dolayısıyla Danıştaya ve idare ve vergi mahkemelerine doğrudan doğruya tam yargı davası veya iptal ve tam yargı davalarını birlikte açabilecekleri gibi ilk önce iptal davası açarak bu davanın karara bağlanması üzerine, bu husustaki kararın veya kanun yollarına başvurulması halinde verilecek kararın tebliği veya bir işlemin icrası sebebiyle doğan zararlardan dolayı icra tarihinden itibaren dava süresi içinde tam yargı davası açabilirler. Bu halde de ilgililerin 11 inci madde uyarınca idareye başvurma hakları saklıdır." yer almaktadır.
:) yasadaki süre içinde cevap verebilirsiniz.bölgenizde idare mahkemesi yoksa dogrudan iligili idare mahkemerye gönderebilirsiniz.cevaplarda ve karsıolılklarında harc yatırma mecburiyetı yoktur.idare mahkemesi baska cevap istemeye gerekl görebilir.davanın dırumuna baglıdır.cevaba cevap maldıktan sonra duyrusmasız dava ise dosya uzerşinden davayı dbaslatabilirt.