https://www.hukuki.net/images/icon_folder_pencil.gif işareti ile düzeltme yapabilirsiniz. Tabi konuya biraz daha çeki düzen verip, anlaşılır hale getirirseniz seviniriz.
https://www.hukuki.net
Printable View
https://www.hukuki.net/images/icon_folder_pencil.gif işareti ile düzeltme yapabilirsiniz. Tabi konuya biraz daha çeki düzen verip, anlaşılır hale getirirseniz seviniriz.
https://www.hukuki.net
sayın jawussjan düşüncenize katılmıyorum.Türkiye hukuk devleti biri suç işlemişse cezasını çeker.İşkence ceza değildir.sanırım bazı insan olmayacaklarada ceza olarak verilemez.her kim olursa olsun varsa bir suçu cezası hukuka uygun olarak verilmeli.insanlık dışı muameleyi kimse hak etmez.Ben şahsen işkenceye sonuna kadar karşıyım.bence idam işkencenin enbüyüğüydü savaş terör vs. dışında kaldırıldı.bu uygar ve çağdaş bir millete yakışır.
Bir ülkede, kısa boylu insanlar uzun gölgeler veriyorlarsa, orada güneş batıyor demektir...
Halen işkence olmalı diyebiliyorsak yazık bize diyorum. bir başkası da evet bu fikri savunanlara da işkence yapılmalı derse o da haklı çıkacak bu gidişle. işkence basıt halde karşı koyamayacak kişi üzerinde devletin verdiği yetkiyi ve imkanları kullanarak her türlü en aşağılık ve adi şekilde insan onurunu ayaklar altına alarak hayvana dahi yapılması reva görülmeyecek davranışları sergilemektir bence. Bu fikri savunanlar hiç işkenceye maruz kaldımı acaba acaba hiç işkenceci profili inceledi mi acaba. bu bir bumerang gibi dönüp duran bir olgudur. İdam bile edilen kişinin adil bir şekilde ölme hakkı vardır. Acaba işkenceyi savunan arkadaşlar ırakta öldürülen kişilerin son halini çaresiz hallerini gördüler mi? isterlerse o görüntüleri gönderebilirim bu arkadaslara. ben bir daha düsünün arkadaslar lütfen diyorum.
saygılar.
KANA KAN İNTİKAM
hukuk fakültesinin ilk yılında da son yılında da şu öğretilir 'insan hakaları ve bunun temeli olan yaşam hakkı, en üstün haklardandır' bir hukukçunun geçin bunu bir insanın 'hak ediyorsa işkence görmeli ' düşüncesi hangi mantığa ve demokrasiye dayandırılabir. bu ülkede çok şeyler oldu ve olmaya devam ediyor; ama susuyoruz
sayın carikli gibilerde bu gerçeği böylesine su yüzüne çıkarınca acaba arkasında birileri mi var diye düşünmeden de edemiyoruz
nilgul
tekrar merhaba
'insan haklaları ve bunun temeli olan yaşam hakkı, en üstün haklardandır' bu gerçek sadece hukuk fakültesinde öğretilmiyor. Ben hukuk fakultesi okumadım ama; bu gerçeği İNSAN olarak öğrenebilmek için hukuk fakultesinde okumanın yeterli olmadığını da biliyorum. Herşey okullarda öğretilmiyor. yaşam bize çok şeyler öğretiyor.
Herhangi bir canlıya (hayvan, ot, çöp vs) bile reva görmediğimiz uygulamaları malesef İNSANA uyguluyoruz. Garip ki bunu yapanada insan diyoruz ve onlarlar bir arada yaşıyoruz.Bu da gerçek insanlığın erdemlerinden olsa gerek.
Ben yine ısrarla Türkiye de işkencenin bitmediğini savunuyorum ve diretiyorum. bunun aksini iddia edenle her platformda tartışmaya hazırım. Son günlerde nerdeyse "nefes aldığım için" adliyeye götürülüp sorgulanıyorsam;İŞKENCE BİTMEMİŞTİR.Beni sorgulayan savcı hukuk fakultesi okumadımı? ona ilk yıldan son yıla kadar 'insan haklaları ve bunun temeli olan yaşam hakkı, en üstün haklardandır' öğretilmedi mi? Yoksa bizim savcı başka bir dünyadan mı?
Bazı gerçekleri ortaya çıkarmak için arkamızda birilerinin olması gerekmiyor.
İnanın arkamda kendimden (İNSANLIĞIMDAN) başka kimse yok.
Tekrar yenilemek istiyorum.
24 kasım 9 kasımdan önce gelir mi? (aynı yılın). Bu konudaki görüşlerin bana çok yararı olacak . Çünkü ben 24 kasımın 9 kasımdan önce yaşatılmasının akla, mantığa, hukuka ve hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savunduğum için yargılanıyorum.Siz değerli hukukçuların görüşleri bu davamda bana çok gerekli. 24 kasım 9 kasımdan önce gelmez dedim diye akıl hastanesine gönderilmem,hakkımda dava açılması işkence değil de nedir sizce.
Not:Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle adaletin başı bazı açıklamalarda bulundu ve dediki "savcılarımızın gücü sıradan vatandaşlara yetiyor, imtiyazlı kişlere dokunulamıyor" gibi laflar etti. bu açıklamaları okurken veya dinlerken, ister istemez "bu adam dolandırıcılara verdikleri ödülü ne çabuk unuttu" demekten kendimi alamıyorum. Sonra da TÖRENSİZ VERiLEN ÖDÜLLER DEMEK Kİ ÇABUK UNUTULUYOR" diyorum.
çarıklı
sayın carikli dediğinizde haklısınız.İnsan haklarının bilmek için insana değer vermek için hukuk fakültesi okumak gerekmiyor.Biz insanız.Ne yazıkki insanlar işkence konusunda ya çok katı kurallara sahip oluyor. hak edene yapılsın diyorlar.O insanlar empatiye sahip değil herhalde.Çünkü kendilerini işkence gören insanların yerine koymuyorlar.Irak'ta yapılanları medyadan görünce yerindibine girdim.Çünkü bir insan başka bir insanı köpekten daha kötü bir duruma sokmuş.ben şahsen o işkence gören insan yerinde olsaydım yaşayabilirmiydim artık diye kendi kendime soruyordum.İnsan haklarının bekçiliğini yapanlar en büyük ihlalleri yapıyor.Bir gün bizim başımıza gelmeyeceği ne malum kim bilebilirki....
Bir ülkede, kısa boylu insanlar uzun gölgeler veriyorlarsa, orada güneş batıyor demektir...
işkencenin gerekli olduğunu savunan arkadaşlar, yukarıdaki linke tıklayarak, işkence fotoğraflarını görebilirler.Umarım"ama ben Amerikalıların işkence yapmasına karşıyım" diye bir savunma yapmazlar. Eğer İşkenceyi kimin yaptığı ve kimlere yaptığı konusunda, kendilerine haklılık payı çıkaran varsa, bilsin ki, o da işkenceye ortaktır
Bir işkenceci(!!!) olarak itiraf ediyorum, evet, işkenceciyim, ama hangimiz işkenceci değiliz ki? Fotoğrafları görebilseydim belki (link bozuk), çok sevinirdim, hatta masaüstüne koyardım. Bana yapılınca da çok hoşuma gider, bi daha yap derim.
Bunlar mı bekledikleriniz? Bunlar mı okumak istedikleriniz?
Arkadaşlar, hala kana kan intikamın, kan davalarının, tecavüzlerin, savaşların, vs... olduğu bir dünyada işkence çok mu ağır??? Kıyaslayın!!!
Birini öldürmek,öldürülen insanın onuruna çok mu yakışıyor? Neden bu kadar kişi hapishanede ve kasten adam öldürme işkenceden çok daha normal? Teröristleri biz öldürmüyor muyuz? İnsanlık onurunu kim takar? Benim vatanımı, benim milletimi kimse tehdit edemez, edeni de bana kimse savunmasın!!!
Ben de hukuk fakültesi öğrencisiyim fakat idamı size çok güzel haklı da çıkartabilirim, çok da güzel yere de batırabilirim. Hukuk fakültesinde öğretilen "insan onuruna yakışacak..." değildir. Hukuk mantığını kavratabilmektir. İnsan, yaşam, savaş, vs... konuların hepsi gösteriliyor mu? Bana da haber verin gösterilen bir fakülte varsa.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Ayrıca, içimizde işkenceye maruz kalan bir arkadaş varsa, madem hukukçu, gidip adli ve idari yollara başvursun.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Sayın Jawussjan hatlar karıstı galiba idam savunulabilir ama bunun işkence ile ne alakası var onu çözemedim. öneriniz nedir kim kime hangi tür işkenceyi yapabilir. sabah aksam falaka yada aç karına ya da tok karına mı olsun. haftada bir kez buzlu suya sokma arada elektrik verme. yeter mi yetmez kaval kemiklerine darbeler yada karına iz kalmasın diye kum torbasıyla iç organları parçalayacak şekilde vurma. filistin askısını bilirmisin bir süre sonra kolların kullanılmaz hale ve felç durumuna sokan. gazeteci Metin Göktepenin öldürülmesi nasıldı kafası parçalanarak "olsun kaza idi o problem mi" tabi devlet kendi bekaası için istediğine istediğini yapar değilmi. henüz ziverbey anıları unutulmamısken! işkenceyi yasal hale getirmeye ne dersin belki bilimsel teknikleri de kolluğa öğretiriz onlar daha kolay işlerini görürler kimseden çekinmeden. Sayın meslekdaş adayım 80 lerde olanları hiç okudunmu ya da yakınlarına sordun mu? bir kaç bin kişinin birden falakadan geçirilmesini. ben o zaman tek bir söz edeceğim umarım işkenceye ve kötü muameleye maruz kalmazsın. yada siz hukukçu değil gladyoda ya da özel harekatta yer almalıydın. fena olmazdı kendin yargılar ve de mahkum ederdin. devlet de korunmuş olurdu....
Aslına bakarsanız işkence gecmiş kültürümüzde var Osmanlıyı araştırınız isterseniz....