Re: Annemin Adına Olan Evin Tapusunu Üzerime Almak İstiyorum...
Alıntı:
French rumuzlu üyeden alıntı
Benim başıma geldi:
Yıllarca felçli olan babama bakmam karşılığında babam bana oturduğu evini vermek istedi. Babamın diğer kızı (benim üvey kardeşim), hiç babasıyla ilgilenmedi.
Neyse, babam evi bana satış yaptı. Ancak, satış yapılırken benden babama yapılan resmi bir para transferi olmadığından, babam daha sonra ölünce, kızımız ortaya çıktı ve arayıp sormadığı babasının malının yarısını istedi. Mahkeme açtı ve kazandı. Şimdi evin yarısını benden satın almak istiyor. Mahkemenin rayicini beğenmiyor, güncel rayiç değeri üzerinden yarısını istiyor.
Siz bunun içinden kendinize bir pay çıkarabilirsiniz sanırım.
Bu mahkeme kararını bana gönderirseniz sevinirim.
Re: halamın Adına Olan Evin Tapusunu Üzerime Almak İstiyorum...
Slm zamanında babam halamın üzerine yapmıs suanda oturdugumuz daıreyı. bunun için ne yapmam gerekıyor. halam bize hiybemi denir ona benim üzerime yapmak istiyor bunun için ne gerekir bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalısşamalr
Halanızın eşi-çocuğu-anne-babası hayatta değilse, notere gider bağış-hibe sözleşmesi yapar veya vasiyet düzenleyebilir bu konuda.
Alıntı:
PASALIOKAN rumuzlu üyeden alıntı
Slm zamanında babam halamın üzerine yapmıs suanda oturdugumuz daıreyı. bunun için ne yapmam gerekıyor. halam bize hiybemi denir ona benim üzerime yapmak istiyor bunun için ne gerekir bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalısşamalr
Bu konularda eğer ortada haklı bir neden varsa en sağlam çözüm yolu bence halanızla aranızda ölünceye kadar bakma sözleşmesi karşılığında evin üzerinize devredilmesidir.Ama bu konuda mutlaka bir avukattan profesyonel yardım almanız gerekir.