Re: Kira Sözleşmesinden Sonra Zorla Evden Çıkarılma
sayın şeytanın avukatı...
aydınlatıcı bilgiler için tşk ederim...
dediğiniz gibi samimiyet ve iyi niyetle iki evi olan kişi ben orda oturacağım diye tahliye davası açabilirmiş (sayenizde öğrenmiş oldum tekrar tşk ler)....bu mal sahibi ile ilgili avantaj gibi görünüyor....lakin:
yukardaki örnekde verdiğiniz olay işyeri ve işyerlerinde ticari amaçlı düşünceler geçerli olabilir( işyeri ana caddede ben orda işyerimi kuracam denilebilir)...ama olay mesken olunca durum kiracı lehine sanki...ve şayet kiracı bu konulara hakimse evi tahliye kararı ile boşalttıktan sonra 3 yıl kimseye kiraya verilemeyecğini bilmeli ve bunu bence takip etmelide..çünkü evsahipleri her yıl kiracılarının değişmesini istemekteler..bunun nedenide sanırım malumdur herkes tarafından....ve bunu kara vericiler olan hakimlerde bilmektedir..
saygılarımla
Re: Kira Sözleşmesinden Sonra Zorla Evden Çıkarılma
Her zaman ev sahibinin kötü niyetine bağlamamalı durumu.
Ev sahibi ihtiyacına göre diğer dairede oturmayı tercih edebilir.
Mesela yeni çocuğu doğunca daha büyük bir daireye geçmek isteyebileceği gibi çocukları evlenince daha küçük bir daireye geçmeyi tercih edebilir.
Yaşlanınca merdiven sorunu olmasın diye giriş katına geçmek ister de, normalde ara katta oturmayı tercih eder.
Daha merkezi bir yere, eşinin işine yakın bir yere, çocuklarının okuluna yakın bir yere taşınmak isteyebilir.
Günümüzde belediye sınırları çok geniş. Bazı yerlerde aynı belediye sınırları içinde bir yerden diğerine gitmek uzun zaman alabiliyor.
Çok ekstrem bir örnek olacak ama, babam karşı daireyi satın aldı, tadilat ettirdi, oraya taşındı ve eski oturduğu yeri kiraya verdi. İçindeyken diğer daireyi kapsamlı bir tadilat yaptırması mümkün değildi. Kiracıyla anlaşıldığı için bir sorun olmadı.
Zaten kanunda kiracıyı koruyucu pek çok önlem var:
1. Yeni ev satın alan kişi ihtiyaç nedeniyle 6 aydan önce tahliye davası açamıyor.
2. Ev sahibi kira döneminin sonu gelmeden ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açamıyor.
3. İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen ev 3 yıl kiraya verilemiyor.
Kanundaki kiracı lehine hükümleri suistimal eden kiracılar da var.
Ev sahibi de kiracı da haklarını bilmeli. Ama herşeyden önce, iyi niyet esaslarıyla problem çözülmeli.