sayın avukatlar beni görmüyormusunuz .yukarıdaki yazıma lütfen bir cevap lüütfeen.inanın sabahtan beri bilgisayarın başında cevap bekliyorum
Printable View
sayın avukatlar beni görmüyormusunuz .yukarıdaki yazıma lütfen bir cevap lüütfeen.inanın sabahtan beri bilgisayarın başında cevap bekliyorum
Sayın alinsatar, burası bir hukuki forumdur. Açtığınız forum konusuna ileti yazılır veyahut yazılmaz, isteğe bağlıdır. Bu konuda ısrarcı olmamanız rica olunur.
Teklif ettikleri maaş düşüklüğü, araba ve telefonun alınması iş şartlarında esaslı değişikliktir. Mail içerikleri belirttiğiniz gibiyse, sizin istifa etmiş olduğunuz anlamı çıkmaz. İşinizi yapmaya devam edin, mümkün değilse İş Kanunu 22. maddeye göre iş akdinizi feshettiğinizi bildirin. Burada kaybınız ihbar tazminatı ve işe iade şartlarından yararlanamamak olur.
Bu konuda bir avukattan profesyonel destek almanız daha iyi olacaktır.
Selamlar,
harun bey çok teşekkür ederim ben noterden bu durumu aynen yazarak şartlarımın esaslı değişikliğe uğradığınıve bu şartlar altında çalışamayacağımı ödenmeyen eksik maaşımı ihbar ve kıdem tazminatımı ve tüm sosyal haklarımın tarafıma ödenmesini aksi takdirde yasal yollara baş vuracağımı ihtarla bildirdim ,şirket bana 25 ağustos ta işi bırakmamı ve çalışmamamı sözle bildirdi pazartesi bekledim bana dönmeyince istanbula şirkete gittim salı günü gelme çarşamba gel dediler gittim oyaladılar perşembe tatildi cuma yine gittim pazartesi telefonla aradılar hiç bir hak talep edemezsin dediler yani benle oyun oynuyorlar bende salı günü noterden bu ihtarı gönderdim doğrumu yapıyorum beklemedeyim ellerine geçince nasıl hareket ederler.üst üste 3 gün gitmemezlik yapmadım ama çalışma şartlarım elimden alındı çalışmam mümkün değil
İş akdinizi 22. maddede belirtilen duruma bağlı feshetmiş olduğunuzdan ihbar tazminatı alamazsınız. Ücret ve kıdem tazminatı haklarınız bakidir.
Bir avukat ile irtibata geçin...
Selamlar,
teşekkür ederim hemen geçicem saygılar
tekrar merhaba harun bey bir avukatla bugün görüştüm bana hem ihbarımı hemde kıdemimi alabileceğimi sadece ihtar çektiğimi onların bana çalışma git dedikleri için benim dava açılabileceğimi söyledi ne kadar doğru bebeğim var çok dışarı çıkamıyorum o yüzden beni yönlendirirseniz sevinirim
İşverenin sizi işten çıkardığını ispatlayabilirseniz (yazılı bir şey olmadığından, işverenin bu sözlü bildirimine şahit olan orada bulunanlarla ancak bunu ispatlama şansınız vardır), bu durumda ihbar tazminatı da alabilirsiniz. Ancak 22. madde çerçevesinde çekmiş olduğunuz ihtar sizin işi bu sebeple bıraktığınız düşüncesini daha kuvvetli kılabilir.
Açıklamaları burada verdiğiniz bilgiler kadarıyla yaptığımızdan ve bunlar ön bilgi niteliğinde olduğundan, yüzyüze görüştüğünüz avukat ne diyorsa onu yapmanızı tavsiye ederim.
Selamlar,
sizi çok yordum ama kafama takılan birkaç sorum daha var
iyi akşamlar harun bey
benim işim gereği telefon ve araba verilmişti onları neredeyse bir ay önce izne çıkarken geçici diye elimden aldılar. buna rağmen ben çalıştım, bana sürekli çalişma denildi, hatta dalga geçtiler halamı çalışıyorsun diye .sizce bunları ben hala çalışıyorken elimden alarak başkasına vererek beni zor durumda bırakmış olmuyorlarmı yani yıldırmaya çalışmış olmuyorlarmıve sürekli bu maaşı kabul et yoksa istifa et diye zorladılar bana biz çıkaramayız gerekçemiz yok sonra bize dava açabilirsin, biz sana haklarını veririz, denildi. ama vermediler bende istifa etmedim bana çalışma denildiği gün itibariyle maaşım ödememek gibi de bir durum var.benim maaşımı vermedikleri hafta istanbula şirkete gittim bir hafta iş yerine gittim ama onlar gelmene gerek biz seni seviyoruz iyi düşün maaş ın düşecek ama kabul etmek zorundasın dediler ve yolladılar .birde şirketin kendi mailinden bu konular üzerine benim attığım ama onların hep telefonla döndükler mailler var bu maaş düşüklüğü onların bana çık demesi ile ilgili hepsinin çıktısını aldım işe yararmı sizce