Re: Mal Beyanında Bulunmama
Alıntı:
Av.Aykut Toklu rumuzlu üyeden alıntı
hakkınızda hapis cezası cıkmıs ise kolluk kuvvetleri (emniyet ve jandarma) sizin icin coktan arama kararı cıkarmıstır nufusa kayıtlı oldugunuz yerde arama emri cıkmıs ve aranıyor durumda olmanız lazım
bu durumda hakkınızdaki yakalama emri ancak borcu odemeniz durumunda kalkacaktır
diger yandan alacaklı yada alacaklı vekili bu yakalama emrini ortadan kaldırabilir mi tam bilmiyorum??
sayın kaanjustin bu bilgiyi gerekcelendirebilir misiniz acaba? ogrenelim... yani alacaklı yada vekili nasıl bir yol izlediginde yakalama emri ortadan kalkıyor
cünkü ben askerligimi jandarma olarak yaptım ve mbb den onlarca sahsı cezaevine elimle goturdum ancak yakalama emrini ortadan kaldıran tek durum borcun odendigine dair yazının cumhuriyet savcılıgına gonderilmis olması idi!
Gerekli Cevabı Sn. Yavuzcan Belirtmiş Zaten.
Tşk.
MADDE 19. — İcra ve İflas Kanununun 347 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Madde 347. – Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.
diyor ödeme emrinin yazılış tarihi 26/02/2007 şimdi burdaki bir yıl ne zaman doluyooo yada halen geçerlimi hapis cezası karara varıldığı zaman bile bir yılı doldurarak kaçıldığı zaman bu bir yıldan yararlanabiliyormu ilginize teşekkürler
Alıntı:
adel0532 rumuzlu üyeden alıntı
MADDE 19. — İcra ve İflas Kanununun 347 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Madde 347. – Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.
diyor ödeme emrinin yazılış tarihi 26/02/2007 şimdi burdaki bir yıl ne zaman doluyooo yada halen geçerlimi hapis cezası karara varıldığı zaman bile bir yılı doldurarak kaçıldığı zaman bu bir yıldan yararlanabiliyormu ilginize teşekkürler
o sizin belirttiğiniz 1 yıl alacaklı tarafın dava açma süresidir...
Ceza nın düşmesi ile alakası yoktur...