Re: 1 Sene dolmadan hakkım olan izin.
Sn.Toklu'nun bazı maddelerini verdiği iş kanununun 56 maddesine göre pazarları atlayarak sayacaksınız diye biliyorum.
Yıllık ücretli iznin uygulanması
MADDE 56. - Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.
Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.
Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.
İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.
Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.
saygılar
Sayın üçsenelikisci,
Sanırım Aykut bey bu noktayı atlamış.
Durumunuz aynen Sayın ekircali'nin belirttiği gibidir. Pazar günleri izine sayılmaz.
Saygılar
Alıntı:
korugan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üçsenelikisci,
Durumunuz aynen Sayın ekircali'nin belirttiği gibidir. Pazar günleri izine sayılmaz.
Saygılar
teşekkür ediyorum. benim de aslında anlatmak istediğim konu buydu. Cumartesi günleri çalışmadığımız için, ama aslında resmi olarak çalışıyor göründüğümüz için şirket diyor ki, senin zaten aslında cumartesileri çalışman gerekiyor ben seni çalıştırmıyorum. dolayısı ile yıllık izin aldığında pazar günlerini de sayarım...
Durum bundan ibaret aslında...
Şirketinizde size bunu söyleyen ilgiliye iş kanununun 56.maddesini tekrar okumasını söyleyin.
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Şirketinizde size bunu söyleyen ilgiliye iş kanununun 56.maddesini tekrar okumasını söyleyin.
Teşekkür ederim.
İzin bölünemeyeceği için 10 günden az olarak (ben bundan şunu anlıyorum 14 gün izin kullanırsınız, pazar günlerinden arta kalan iki günü bu iznin sonuna eklemek durumunda kalırsınız), Yani bu iki günü ayırıp yılın çeşitli günlerinde birer birer kullanma hakkımız yok aslında...
Alıntı:
Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.
Ben ise 14günlük izin süresi ;tarafların anlaşması ile bir kısmı en az 10gün olmak kaydıyla en fazla 3e bölünebilir şeklinde anlıyorum.
Yani 10+4 veya 10+2+2 olabilir.
Pazar günlerinden arta kalan izin hakkı diye birşey yoktur.
Normal çalışma sürenizde 6günlük çalışmaya 1günlük hafta tatiline hak kazanırsınız.Bu nedenle pazar günleri çalışmamanıza rağmen pazar ücretini de alırsınız.
Yıllık izinde olduğunuz sürede de 14günlük izniniz içinde hafta tatiliniz var ise(normalde 2 hafta tatili girer )hafta tatillerini izin sürenizden düşmezsiniz.
Alıntı:
korugan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üçsenelikisci,
Saygılar
arkadaslar bence yazdıklarınızı bir daha gozden gecirin!!!
nasıl olacak pazarları cıkarıp 14 gün izin??
senelik izinde izinin 14 gun ise bu izinin icine ulusal tatil gunleri de girer sen cumartesi calısıp pazar calısmasan bile PAZAR GÜNÜ ZATEN ULUSAL bir tatil gunudur ve is kanununda yazıldıgı gibi izinden sayılmaz dersek nasıl ayırım yapılacak peki
yanlıs bunun neresinde????
Sn.Toklu;
yukarıda alıntıladığım 56.maddede ''Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.''ibaresine dayanarak böyle bir cevap verdim.Yanlış mı anlıyorum hafta tatili izinden sayılmaz ifadesini?
Alıntı:
Sn.Toklu;
yukarıda alıntıladığım 56.maddede ''Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.''ibaresine dayanarak böyle bir cevap verdim.Yanlış mı anlıyorum hafta tatili izinden sayılmaz ifadesini?
dogru ancak diyelim ki uc hafta aldınız o zaman da izninize artı uc mu eklenecek ben o hesabı yapamadım???? o zaman izin otomatik olarak 14 degil 16 21 degil 24 olacak degil mi
Hakedilen izin süresi 14 gün ise,kesintisiz kullanılıyor ise;iznin başlangıç tarihi ilk gün olmak üzere aradaki hafta tatili,ulusal bayram ve resmi tatil günleri atlanarak 14gün sayılır.15.gün işbaşı tarihidir diye biliyorum.İzin süreniz 20 gün ise ve 1ağustosta izin başlangıcı ise;aradaki pazarlar(hafta tatilinin pazar olduğunu varsaydığımızdan) çıkarıldığında işbaşı tarihi 24.08 olacaktır.