Kendine küfretmek suç değildir. Başkalarının olmadığı ve duymadığı yerde olmak koşuluyla...
Ama sen benim sorularıma cevap vermiyorsun ki?
Yani sadece tehdit etmekle kaldığı için bence kızın babasıda kusur(!)ludur..
Printable View
Küfürlü konuşmadan önce bu kişi beni tehdit etti kendime küfür ettiğim için kızımı bırakıp gelicem göreceksin şeklinde. Bu bir tehdittir. ve ilk suçu işleyen kendisidir. Naziklik görmediği için.
Aynı şeyleri söylemenin anlamı yok. Kaldı ki ben yargıç değilim. Takdir edecek olan soruşturma/kovuşturma makamlarıdır.
Hayatın olağan akışı içerisinde ailesi ile bir fotokopi çektirmek için işyerinize gelen kişinin sizi nasıl tehdit etmiş olduğunu ispatlama görevi de kanaatimce sana düşmektedir.
Herkesin heryer de küfrettiğini gördüğümüz bir toplumda yaşıyoruz. Sizin söyledikleriniz gerçekle uygulamalarla bağdaşmıyor. Yaşadığımız toplum sizin söylediğiniz şekilde yaşamıyor. Ve bu yüzden de dava açılmıyor. O olaydan sonra Annemle beraber işyerinde çalışırken abimin baktığı kısımdaki bir oyuncağı değiştirmek isteyen biri bayan iki kişi pazartesi ilgilinin geleceğini annem söyeldiği ve kibarca açıkladığı halde manyak manyak açıklama yapıyor diyerek kadın dışarı çıktı ve akşam zorla bir belediyeciyide alarak değiştirti. Her gün yüzlerce kişinin bu şekilde iletişimde olduğu bir dükkan ve cadde ve toplum doğru ben kibar olmalıydım tehditi kabul etmeliydim ve beni tehdit etmeliler ve bu durumlar kusur(!) değil.
O anda dükkanda 3 şahit vardı. Ve kızımı bırakıp gelicem göreceksin dediği doğrultusunda şahitlik yapacaklar. Bir insanın kendi kendisine küfür eden bir insana bu kadar kısa sürede tehdit etmesi normal mi hayatın olağan bir gidişimi bilemiyorum.
Üslubunuz hakkında fikir beyan edebilirim fakat tasarrufta bulunmak benim yetkim dahilinde değil.
Şu kadarını söyleyebilirim ki;
Oyuncak değiştirmek isteyen müşterinizin davranışından yola çıkarak, bu olayı değerlendiremeyiz. Sözkonusu olan ailesi ile beraber fotokopi çektirmek için gelen müşterinizdir.
Oyuncak değiştirmeye gelen müşterinizin davranışının hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız, yargıya müracat etmek en doğal hakkınızdır.
İyi gunler ben msn de 18 yasından küçük bir cocukla kufurlestim ilk olarak ben s.git dedim daha sonra o ana bacı kufur etti ardından engelledi bende mail atarak karsılık verdim ve bana hakaret davası actığını söyledi simdi bu konuda ben mi sucluyum ? ne yapmam gerekiyo ? ne olursunuz cevap yazın alper_kartal_@hotmail.com simdiden tesekur ederim