Re: Ses Kayıtlarını Delil Olarak Vermek Suç mu?
çoook teşekkürler...beni gerçekten çok rahatlattınız.
ben sarkıntılık ve hakaret suçlarından dolayı suç duyurusunda bulundum fakat savcı cinsel tacizden dava açtı.anladığım kadarıyla bu benim için iyi olmamış.ayrıca özür dilerse uzlaşabilirim demiştim ama savcı cinsel tacizde uzlaşma olmaz istesende uzlaşamazsın dedi.
t.c.k.da böyle bir madde var mı?
genel müdürlüğümüzden kağıt fırlatma olayına dair kamera kayıtlarının silinmeden tespit edilmesini bir dilekçe fakslayarak istedim.faks alındısını da saklıyorum.şimdi savcılığa ek bir dilekçe vererek kayıtların genel müdürlükten istenmesini talep edeceğim.fakat kayıtlar ortaya çıkarılamaz da uzun süre geçti silindi denirse olaya şahit olan 1 kişi var fakat oda şahitlik yapmak istemiyor sebebi ise bahsettiğim gibi müdürün yaptığı baskılar..bu sebeple gördüğünü anlatırken sesini kayda almıştım şahitlik yapamam dediği için.avukatım kayıtların kullanılmasının sorun yaratmayacağını söylemişti fakat tereddütlüydüm sizden aldığım bilgilerden sonra vermekten vazgeçtim..avukatımı değiştirmeli miyim aceba..
CİNSEL TACİZ
Madde 105 - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
2) (Değişik fıkra: 29/06/2005-5377 S.K./13.mad) Bu fiiller; hiyerarşi, hizmet veya eğitim ve öğretim ilişkisinden ya da aile içi ilişkiden kaynaklanan nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ya da aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanılarak işlendiği takdirde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur; işi bırakmak, okuldan veya ailesinden ayrılmak zorunda kalmış ise, verilecek ceza bir yıldan az olamaz.
cinsel taciz ve sizin olayınızda da ikinci fıkra aağırlaştırılmış hali söz konusu, kamu davasıdır. C.M.K 253.madde 1/a ya göre şikayete tabi bir suç olmadığı için uzlaşma yoluna gidilemez.
ayrıca savcının iddianameyi cinsel taciz den düzenlemesinin bir önemi yok. hukuki nitelendirme hatası yapmışıtr. bu da iddianamenin iadesini gerektirmediğinden mahkeme iddianameyi bu haliyle kabul etmiştir. mahkeme de savcılık huzurundaki söylemlerinizi tekrarlamanız gerekecektir. ayrıca size şunu belirtmeliyim. sizin lehinize şahitlik yapmaktan kaçınan kimsenin adnı hem savcılığa hem de mahkemeye bildiriniz. ceza yargılamasında tanıklık kamu külfetidir ve kanunda sayılan kaçınma halleri olmadan kimse tanıklıktan kaçınamaz. arkadaşınız kendisi gelmez ise zorla getirilir. bence tanık olarak mahkemeye yazdırınız, ismini ve adresini. avukatınız konusunda da bir şey söyleyemem. avukat ve müvekkil ilişkisi karşılıklı güvene dayalıdır. bilmediğin görüşmediğim bir avukat hakkında yorum yapmam saygısızlık olur ve yakışık almaz. bence avukatınızla bu konuyu ayrıntılı olarak görüşünüz.
nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum avukatım bile bu kadar ayrıntılı yanıtlar vermemişti.emekli öğretmen anne babanın kızıyım her ikiside size saygılarını iletiyor..
ilginizden dolayı çok teşekkürler ediyoruz..
adaletin yerini bulması ve hak sahibinin hakkını alması dileğiyle
Cevap: Ses Kayıtlarını Delil Olarak Vermek Suç mu?
çok uzun sürdü ama hak yerini buldu.3 ay hapis cezası aldı:)
tazminat davası açtım halen devam ediyor.