Re: Savcılık raporu ve adli sicil kaydı
ek olarak:
bir kimse hakkında var olan muhakeme soruşturumasının olup olmadığına ilişkin bir kayıt tutulmamaktadır. bu sebeple bir kimse hakkında her hangi bir suçtan dolayı soruşturma yapılıp yapılmadığnın kaydını tutan bir birim yoktur. Kaldı ki masumiyet karinesi gereği: kimse suçluluğu yüzde yüz ispatlanmadıkça o kimse masumdur. bu sebeple hüküm verilmedikçe kimse hakkında ceza yargılaması yapılmıştır diye o kimsenin hak kaybına sebebiyet verilmez. bu hukuki güvenlik ilkesine aykırı bir durum olur.
Kamu davasının açılmasının ertelenmesine ilişkin kararların kaydedildiği sistem hariç.
ama olay anlattıgım gibi olmuş cocugun morali sıfırdı vallhi resmen hırsız olmadıgı halde hırsızmış gibi muamele yapmışlar oda sadece savcıya ifade vermiş onu suçlayanda sikayetini geri almışve suçsusz olmadıgına dair evine mahkemedn kagıt gelmiş ama askerde kantinde sen çalışmazsın demişler komutanı bn inanmıorum senin böle bişy yapmadıgına git sabıka kaydı al demiş ve temiz çıkmış bu nasıl oluo anlamadım açıkcası korkuyorum yani bnmde başıma böle bişy gelir diye
kamu davasının açılmasınınertelenmesinde denetimli serbestlik hükümleri uygulanacağı için adı geçen kayıtlar denetimli serbestlik birimlerinin tabi olduğu yönetmelik hükümlerine göre kaydedilir. denetimli serbestlik kayıtları sicil olarak kabul edilemez. çünkü aleniyet şartını yerine getirmezler.
ancak hükmün açıklanmasının sonraya bırakılması bahsi geçen konuya örnek olarak verilebilir. bu halde de yine denetmli serbsetlik hükümleri uygulanır.
Alıntı:
suddenly rumuzlu üyeden alıntı
ama olay anlattıgım gibi olmuş cocugun morali sıfırdı vallhi resmen hırsız olmadıgı halde hırsızmış gibi muamele yapmışlar oda sadece savcıya ifade vermiş onu suçlayanda sikayetini geri almışve suçsusz olmadıgına dair evine mahkemedn kagıt gelmiş ama askerde kantinde sen çalışmazsın demişler komutanı bn inanmıorum senin böle bişy yapmadıgına git sabıka kaydı al demiş ve temiz çıkmış bu nasıl oluo anlamadım açıkcası korkuyorum yani bnmde başıma böle bişy gelir diye
Ne olur yalvarırım şu Türkçe' mizi bilgisayar-internet diliyle katletmeyelim.
pardon ama alışmısım kusra bakmayında okadar özen gösteriyorum ama bu konu hakkında bi caevap yazsaydınız daha çok sevinirdim
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
Ne olur yalvarırım şu Türkçe' mizi bilgisayar-internet diliyle katletmeyelim.
Sayın Bayındır,
Bu temenninize katılıyorum. Bazı üyelerimiz bu konudaki aşırı duyarlılığımızı anlamakta güçlük çekiyorlar, alınganlık gösteriyorlar. Niyetimizi anlamalarını diliyorum.
Bazı sitelere giriyorum. İnanın sırf bu ifade kirliliklerinden dolayı yazılanları okumuyorum.
Ya da KM yoluyla gelen iletileri okumadan siliyorum.
mehmet bey söylediklerinize katılıyorum ama kırılıyorum açıkcası benim durumum daha acıklı kusra bakmayın sorumu yanıtlamak yerine benim açtıgım bir konuda bam başka bi konu konuşuyorsunuz haksızmıyım acabaaaaa
Maalesef haksızsınız sayın suddenly. Sitemize ileti girmek istiyorsanız öncelikle kurallara uymak zorundasınız. Israrla katliamı sürdürmektesiniz.