Re: tedaş yetkilisi hakkında
arıza sadece direkteki kablonun yerinden çıkmasından dolayı yaşanan elektirik kesintisi idi.sadece aracı ile direge tırmanıp kabloları takacaktı.ama adamın amacı başka bişeydi galiba pazar günü oldugu için para koparmaya çalışmış olabilir diye bişeyler aradıgını zannediyorum
kaçak bağlantı teşebbüsü şüpesiyle saati kontrol etmek istemiş olabilir.
kaçak yok veya herhangi bişey herşey saglam buna ragmen bugün yaşananlardan dolayı bir ceza gelebilirmi
Öncelikle konuyu neden 3 ayrı başlıkta açtığınızı anlayamadım.
Tedaş yetkilisi inatlaşıp kaçak elektrik zaptı tutarsa, olmadığını kanıtlayana kadar uğraşmak zorunda kalırsınız. Oldukça da canınız sıkılır.
Re: Tedaş yetkilisi hakkında
Ev İle Dİrek Arasindakİ Kablo KesİlmİŞtİ
Arıza ihbarınız üzerine gelen yetkili kişi olduğundan,evinizdeki sayaç bağlantısınıda kontrol etme yetkisi vardır.
Kontrol etmesine karşı çıkarak işini yapmasına engel olmuşsunuz.Dediğiniz gibi ''gıcık''biri ise(ben bü tür gıcıklıklar yapabilecek sorunlu insanların çok çok az olduğunu düşünüyorum)sn.korugan'ın belirttiği gibi tutulacak bir zabıt ile canınızın daha çok sıkılması da muhtemeldir.
Kablonun hangi uçtan koptuğunun dahi önemi vardır.Direk tarafından koptu ise,tedaş'ın,eviniz giriş noktasından koptu ise sizin sorumluluğunuz ortaya çıkabilir.
saygılar.
Gelen görevlinin hal ve hareketlerinden şüphelendim onun için saati açmasını istemedim. Başka bir görevli çağırmak için kendisini gönderdim. Hepsi bu. Tedaş görevlisi ile uğraşılmaz zabıt tutar bilmem ne yapar diye birşey olamaz. Orası benim evim ve adamın tavırlarından şüphelendim. ayyaşmı sarhoşmu hırsızmı nedir ? gibi...
Sayın aharunhan,
Burası bir hukuk sitesidir ve paylaştığımız görüş ve bilgilerin hukuki temelinin olması gerekir diye düşünüyorum.
Bizler görüşlerimizi belli bilgi ve tecrübe ışığında belirttik.
Lütfen siz de öyle yapın ve insanları şahsi afaki yorumlarla yanıltmayın.
Saygılar,