-
Re: Boşanma hakkında
Eşinz gibi teknolojiyi kötü amaçla kullanmadığınıza inanıyorsanız,mahkemeye gidecek olan hard disk yerine yeni hard disk alıp,onu kurup verseydiniz,
maalesef bazen program problemleri hayatımızı bu ve benzeri olarak çıkıyor.
Allah Yardımcın olsun ne diyeyim,o parayı vermek ölüm gelir insana da.avukat beyin dediklerini mutlaka yapınız,
saygılar
-
davayı aynen geçiyorum
Belirli gün ve saatte celse açıldı.
Davacı..........Davacı Vekili Av....... ile davalı vekili Av.......duruşmaya katıldı.
Açık yargılamaya devam olundu.Taraf vekillerinin son diyeceklerini bildirir dilekçe verdikleri görüldü. dilekçeleri okundu
Davacı vekilinden soruldu.Davalının Kemal Kalavla olan konuşmada davalı kamera karşısında karşı tarafa mesaj göndermiştir. bizim anladığımız karşılıklı
seks yazışmalarıdır.Davalı bu kişi ile belki 10 saat belki daha fazla telefonla görüşmüştür.Bu kişinin nerede olduğunu tespit edemedik dedi.
Davalı vekili:Biz müvekkilimin Kemal Kalavla olan konuşmasında internet ortamında şaka olduğu kanaatindeyiz ayrıca diş çektirmekten bahsediyor
diş çektirme amiyane bir fıkradır dedi
yukarıda bahsi geçen kişi de şu maili göndermiştir
ara beni ne olur sana ihtiyacım var.
altındada şu yazı büyük harflerle
>YAT DEDİ YATTIM AÇ DEDİ AÇTIM ALETİ ÇIKARIP SOKTU İŞİNİ BİTTİĞİNDE
>KANGELMEYE BAŞLADI ÇOK KORKMUŞTUM VE ÇOK ACI ÇEKİYORDUM ÇÜNKÜ
>İLK KEZ DİŞ ÇEKTİRİYORUM.......
bunu okudu hakim bu kişi diğer maillerinide sunduk bu maillerdede aynı ara beni
demiş ve telefonunu yazmış gelen tel kayıtlarında da gece gündüz mesaj saatlerce konuşma kayıtları mahkemeye sunuldu.
Davacı vekili:davamızın kabulüne karar verilsin dedi
Davalı vekili:beyanlarımızı tekrar ederiz dedi
Dosya incelendi araştırılacak bir şey kalmadı
Dosya incelendi duruşmanın bittiği bildirildi
G.D
Davanın kabulü ile tarafların boşanmalarına
Müşterek çocuklar T......ve....... in velayetlerinin davacıya tevdiine
Davacının manevi tazminat ile davalının maddi ve manevi tazminat taleplerinin
reddine.
Davalı yararına takdir edilen nafakanın hükmü kesinleşinceye kadar devamına
fazlaya ilişkin istemin reddine
Davalı yararına toptan takdir edilen 18.000 YTL yoksulluk nafakasının davacıdan alınarak davalıya verilmesine
Dair davacı ve taraf vekillerinin yüzlerine karşı davalının yokluğunda kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 güniçerisinde başvurulması halinde Yargıtay yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı .31/01/2008
Burada benden izinsiz aldığı telefonlardan ve çeşitli iletişim şirketlerine ait
9 adet tel. kartı bunlardan birisi başka bir erkeğe ait dosyada mevcut
bu iletişim şirketlerinden gelen yüzlerce sayfa dolusu 2006 yılı tel görüşme
ve mesaj çıktıları bunların hepsi erkek evli bekar yaşlı öğrenci ve sadece
bir kartında 2006 yılı içinde 4203 işlem yani konuşma ve mesaj sayıların toplamı
diğer kartlarda aynı ayrıca msn görüştüğü kişilerde konuşma geçmişlerini
sunduk -- birtanesi diyor ne olur bir daha deneyelim senden ayrılınca intihar ettim kendimi unuttum seni unuatamadım diyor--sonra ben bunlarla hem tlf. hem msne de görüştüm ne diyor birkaçtanesi biz onu 8 9 defa ..... sen çocuklarına dna testi yaptırsan iyi olur
diğerleride valla eşinin dediğine göre sen çocuklarını dna testi yaptırırsan iyi
olur diğerleri aşkım nerdesin özledim seni ara beni senin o gülelim .... özledim
yeni tel göndermeler daha bir çoğunu biz ibraz ettik benim anlamadığım kanun maddesinde şöyle diyor>>> kusurlu olan taraf daha az kusurlu olana tazminat öder.>>
burada iftirada yok yalan dolan da yok belgeler mahkeme kanalı ile getirtilmiş olup msne çıktıları ve msne mailleri orjinal olup nerden isterseler oradan açabilirim ama gel gelelim ben bu ödemeyi yapmaya mahkum edildim ve bunu ödersem biterim çocuklarımın geleceği de tehlikeye girecek çünkü ikiside dersaneye gitmekteler hangi banka bana bunu verir zaten evimin yarısını
alacak aile konutu şerhi koydu eşya mahkemesin dede 42.000 ytl lik tutar hesaplamışlar buradanda ne vereceğim belli değil yani benim anladığım yapanın yanına kar kalacak benim de hayatım bu meblağları ödemekle geçecek o ise ikinci kişilerle hayatına hayat katacak maalesef evimi sattırıp ben kiraya çıkacam ve oradan bana sadece bir iki sene idare edecek bir meblağ kalacak.
BÜTÜN BU OLANLARI BEN YAPAYDIM DURUMUM AYNI OLMAYACAKMIYDI. ŞİMDİ
bu bana olanlar dolaylı yoldan olacak ben yapaydım direk olacaktı.ve bana ne kalacaktı Üstelik son iki duruşmaya başka avukat girdi avukat değiştirdi. bütün bu olanları teymize götürürsem ne olur.ne değişir lütfen bana bilgi verirseniz sevineceğim çünkü gittikçe kötüleşmekteyim moralim bozuk bir yıldan beri düşüncedeyim cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder davalarınızda adil kararlar görmenizi dilerim kolay gelsin
-
Re: Boşanma Hakkında
1- Evinizi kaç yılında aldığınızı ve kimin adına olduğunu yazsanız.
Sizin adınıza 2002 öncesi ise,evin yarısını alamama durumundan dolayı belirttiğiniz tazminat miktarı yüksektir.Öyle bir durum sözkonusumu?
2-Ümitsizliğe kapılmanıza gerek yok.Yasal bir çok hakkınız mutlaka vardır.
Önce Temyiz hakkınızı kaçırmayın.
3-Çocukların bu davada dinlenmesi ile ilgili yasal hakkınızı ve aynı zamanda bir Uzmanın (psikolog,psikiyatr) görüşünü araştırın.
Bu forumdaki değerli Avukatlar görüşleri mutlaka bildireceklerdir.
-
Evimi 2002 eylül ayında aldım fakat 96 senesinde köydeki evi sattık ve bankaya yatırarak köydeki tarla gelirlerini babam her sene bu hesaba yatırarak aylık maaşındanda takviye yapıp bu tarihe kadar biriktirip aldım.
Annem ve babamla yaşıyorum.
Çocuklarımı bir uzman dinledi ve her birimizi de dinleyerek ona göre karar verdi. Hakim de bu karara göre sadece belirli saatlerde 15 günde bir görüşmelerine karar verdi.
-
Bu konuya cevap yazan arkadaşlara ve çok değerli avukat arkadaşlara cevap ve konu ile ilgili yorumlarına teşekkür eder sağlıklı mutlu günler dilerim
-
Kendi kanaatime göre ,yanlış anlamadıysam,tapu baba yada annenizin üzerine.
Bu durumda resmi bir mal varlığınız bulunmuyor,maaşınız dışında.İtiraz halinde babanız tarafından yapılan ödemeleri sunabilirsiniz.
Yani,18000 ytl tazminat ödeyecek durumda olmadığınızı,dolayısıyla sizin ve çocukların (eğitimi!) maddi mağduriyeti sözkonusu olacağını ve çocukların psikolojisi etkilenebileceğini açacağınız davada belirtebilirsiniz.
Temyiz dışında öneri:
Ayrıca tazminat ödeme kararının belli bir süre ertelenmesini isteme hakkınız bulunmakta.Hatırlatmak isterimki,kararın sonuçlanması ile birlikte belirlenen tazminat geçerlilik kazanmıştır ve ödeme yapılmadığı takdirde faizi ile katlanmakta.Ertelenme istemi faizin ve cezanın dondurulmasına yarayacaktır.
(Bu arada önce yazmış olduğum çocuklarla ilgili dinlenmeden kastım,mahkemede annenin suçlu taraf olduğu konusunda ifade verebilirmi anlamında idi).
Forumdaki Medeni Kanun bilgilerini dikkatlice okumanızda fayda var.En azından haklarınızı bilir,net sorular sorabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=3
Kolay gelsin
-
Evi benim üzerime yaptı yani evin tapusu benim üzerimde.Çocuklarım benden önce öğrenmişler her şeyi ben yanlış bir şey yapmamdan korkarak bunu gizlemişler. Ben bu olanları öğrendiğimde bana her şeyi anlattılar.
Mahkemeyede benim şahidim olarak çıkıp ifade vermişlerdir fakat yine de
mahkeme bir yıl sürdü her şey yazıldı çizildi fakat dosya tam anlamıyla incelendiği kanısında değilim. Bu kararın böyle çıkmasının başka izahını bulamıyorum iyi günler.
-
Neyse cevap yazanlar ve yazmayanlara teşekkür eder adaletli bir dünya dilerim.
Bir güzel sözle bitiriyorum namussuzlar kadar cesaretli olmassak nasıl yaşanılır bu dünya umarım herkes bu forumda dertlerine derman ve akıllarındaki soru işaretlerine çözüm bulur. Ben yeterince buldum saygı değer avukatlara bir kez daha teşekkürü bir borç bilir sağlıklı mutlu günler dilerim.
-
Daha fazla yardımcı olmak isterdim,ama hukukçu değilim.Sizin davanızda ,hukuken açıklanamayacak bir hata ,bir haksızlık(nasıl yorumlanır bilemeyeceğim) var görünüyor.Sanırım bu sebebden yanıt alamadınız.
Tavsiye edebileceğim tek şey,kanuni haklarınızı ve atabileceğiniz adımları , avukatınız ile bir karar almadan, tekrar kendi başınıza gözden geçirmek.Avukatlarda insan sonuçta,belki atlamış oldu yada düşünemediği bir nokta olabilir.Hani "bazen insan kendi kendinin doktoru olur" diye bir deyim vardır.Karşı tarafın avukatı ile bir görüşme olanağı olabilir avukatınızın , kararın neye dayanarak verildiği hakkında aydınlanabilmeniz için......
Umarım sizin lehinize döner herşey.
-