Re: Kandırıp imza attırmak
ben de diger arkadaslarıma katılıyorum
sen bence bir senaryo uzerinden film cekiyorsun
bir de sana mı kaldı bu isler yani baban nerede annen nerede babanın baska kardesi yok mu halandan baska???
yani babannenin bu durumunu halanın babaannenin dolandırdıgını bir tek sen mi biliyorsun???
kusura bakma ama bunları dusunmekte haksız degiliz?? oyle degil mi?
Bir sorunun yanıtını almak ,hukuki fikir almak için önce olayların bilinmesi ve çok net anlatılması gerekir. Benim anladığım şey şu: Bir para varmıydı yokmuydu belli değil. Çünkü "Merkez bankasında yatıyordu" dediğiniz bir para var ve bu teknik olarak mümkün değil. Yatıyordu bir tesbittir.Siz Merkez bankasında yattığını tesbit etmişsiniz yani. Bir vekaletname var ve noterden verilmiş yasal vekaletname ama aslında vekaletnamede yokmuş. Babaannenizin bir hesap cüzdanı bir belgesi olmalı yoksa para yatırdığını parası olduğunu hesap numarasını tekrar gittiğinde yada öldüğünde nasıl bulacak yada ispat edecek.. Cahil okuma yazma bilmeyen biri parayı bankaya nasıl kiminle yatırmış.? Vadelimi imiş vadesizmi? Cüzdana bakarsınız para nerede, hangi bankanın hangi şubesinde ise onu öğrenir sonra gider , bankadan bu paranın ne olduğunu kimin tarafından nasıl çekildiğini yada yatıp yatmadığını çekilip çekilmediğini öğrenirsiniz. Bunları öğrendikten sonra ortada bir usulsüzlük görürseniz ve ayrıca suç olduğu kanısına da varırsanız bir hukukçuya danışır bilgi alır gereğini yaparsınız. Ben özellikle halanız diye yazdım ama siz halam bile demiyorsunuz. Ortada birde babanız var. O ne yapıyor bu durumda bilgi yok. Başka kardeşler yokmu? Aile olarak oturup konuşmadınızmı.? Hayatın olağan akışına aykırı şeylerden bahsediliyor. Ortada yüklü bir para var ve bu para usulsüz ve kandırılarak çekildi ise insanlar önce işin aslını öğrenirler. Böyle birşey olsa her insan gider önce babaannesinin kızı ile yani halası ile konuşur. Geçtim sizi diğer hak sahipleri gider konuşur. Kusura bakmayın kıyamet kopar.
Bunlar olmuyor , ortada net olan hiçbirşey yok ve yanıt bekliyorsunuz. Dedeniz vefat etti ise bunun miras işlemlerini halanız tek başına yapamaz. Diğer mirasçılar ne olacak? Babaannenizin vekaletnamesi sadece babaanenize ilişkin kısım için yetki verir. Babanızın hakkı mesela o olmadan miras meselesi nasıl çözülür?
Bende bu konu için şöyle bir his uyandı. Parası olan bir babaanne vardır. Torunun biraz paraya ihtiyacı olur."babaanne bana biraz borç para versene "der. babaanne de pek vermeye niyetli değildir. "Valla hiç yok ki "der. Torun:Ne oldu paralar deyince "valla benim kız bir zaman vekalet almıştı haberim yok iken gidip bankadan hepsini çekmiş" der. Hangi banka " Merkez bankası" hangi vekalet valla bilmiyorum ki der. Yada babaanne kızına gizlice iyilik yapıp paraları ona vermiştir. Diğer çocuklar öğrenince masumane böyle birşey söyler.
Elbette bunların gerçek olduğunu söylemiyorum. Ama bende uyandırdığı his bu. Çünkü anlatılan herşey boşlukta duruyor. Somut hiçbirşey yok.Bu nedenle babaanneyi ciddiye almayın dedim. Yanlışmı?
Saygılarımla..
tespitler cok dogru katılıyorum!
Babam ve amcam şuan ALMANYADA ve ben Türkiyeye tatile geldim. Babaannem ile Bankaya gittiğimizde (Ziraat Bankası) bize paranız şu şahıs tarafından 14 ay önce bulunduğunuz İLÇENİN noterinden alınan vekalet ile çekilmiştir denildi ve burdaki amcam ile beraber notere gittik onlar ise böyle bir vekalet yok dedi....
Yani noterin dahi bulamadığı bir vekalet ile bunlar NASIL para çekmiş ?
Miras konusunda ise bütün kardeşler ANLAŞIP babaannem üzerine bir miktar para yatırdı mağdur durumda olmaması için. Sonra Babaannem kızına güvenip bazı işleri için kızına vekalet verdirmiş(ama noterde böyle bir vekalet bulunamadı) ve böyle bir sorun çıktı
Sizin yazdıklarınız hala birbirini tamamlamıyor.ve hala tutarsız. Konuya verilen yanıtlara göre eklemeler yapıyorsunuz ve tamamen dağılıyor. İlk yazınız ile son notunuzun geldiği nokta herşeyi açıklıyor zaten. Halanız ile konuşun o size doğrusunu anlatır.
Saygılarımla.
Bundan 14 ay önce Babaanneme noter parmak bastırıp vekalet verdiği kızı Babaannemin Bankadaki hesabını çekmiş. Babaannem bunu öğrenince kandırıldığını ve kızının BABAANNEMİN isteği dışında parasını çektiğini söyledi!not: para Merkez Bankasında yatıyordu !
Devlet bankası olduğu kesin ! Hangi Banka olduğunu bilmiyorum kesin Ziraat Bankasından bahsediyordur !
Aslında dedem vefat etti halam babannemden vekalet alıp miras işleri halledeceğim demiş.
Ama ortadaki garip durum şu: Notere sizin dediğinizi yaptırmak için gittin AMA ÖYLE bir kayıt veya vekaletname yok dediler
Babam ve amcam şuan ALMANYADA ve ben Türkiyeye tatile geldim. Babaannem ile Bankaya gittiğimizde (Ziraat Bankası) bize paranız şu şahıs tarafından 14 ay önce bulunduğunuz İLÇENİN noterinden alınan vekalet ile çekilmiştir denildi ve burdaki amcam ile beraber notere gittik onlar ise böyle bir vekalet yok dedi....
YORUMSUZ.
iş bayağı karışmış görünüyor,
aslında konuyla ilgili pekçok bilgi de verilmiş,
tabi olayları taksit taksit anlatmanız, ayrıntıları yeterince vermemeniz, cevap yazan arkadaşların sizi pek ciddi bulmamasına neden olmuş,
aslında avukatlık yaptığım için biliyorum, bu sadece size özgü bir durum değil, insanlar sorunlarını anlatırken o kadar çok konuşuyorlar, fakat o kadar eksik anlatıyorlar, az ve öz konuşmayı beceremiyorlar, bu belki genel ve toplumsal bir eksikliğimiz.
ÖZETLE; yapmanız gerekenler
1. Öncelikle paranın hangi banka ve şubede yattığını çok net olarak tespit edin
2. Bu bankadan VEKATELNAME BİLGİLERİNİ ALIN. Yevmiye numarası, noter ve tarih bilgileri gibi,
3. Mümkünse bankadan vekalet suretini isteyin, verilmiyorsa noterden babaanneniz ile birlikte giderek bir örneğini alın,
4. Okuma yazma bilmediğine göre vekaletname verilirken TANIK olarak imza atan kişileri tespit edin,
5. Bu kişilerle görüşerek vekaletname verildiği esnada KONUŞULANLARI ve noter personelinin vermiş olduğu bilgileri öğrenin, (yani, vekalet düzenlenirken hangi amaçla verilmiş, tanıklar bu konuda ne biliyor vs..)
6. Neticede herhangi bir usulsüzlük olduğunu düşünürseniz, hemen bir avukata başvurun.
7. Bu arada vekaletnameyi İPTAL ETTİRİN, YANİ AZİLNAME gönderin, ayrıca babaannenizin ne malvarlığı varsa TAPU, TRAFİK, BANKA ŞUBELERİ gibi ilgili yerlerede bu AZİLNAMEDEN gönderin, bilgilendirin, dolayısıyla vekalet fiilen kullanılamaz hale gelecektir.
PARAYI GERİ ALMANIZ DA BİR YÖNÜYLE MÜMKÜN
Şöyle ki;
VEKİL sıfatıyla çekilen paranın BABAANNENİZE İADESİ GEREKİR, Bu iadenin de YAZILI BİR BELGE ile ispatı gerekir. Gerçi ANNE - KIZ arasında bir iddianın ispatı TANIKLAR VASITASIYLA da yapılabilir.
Babaanneniz dava açarak PARAYI GERİ İSTEYECEK, halanız ise parayı iade ettiğini ispat etmedikçe davayı kaybedecektir.
Tabi bunun için VEKALETNAMENİN iyice incelenmesi gerekir. VEkalette paranın çekilerek kendisi tarafından kullanılmasına müsaade edecek bir BEYANATIN olmaması gerekir. Yani bir nevi BAĞIŞ hükmünde bir içerik yoksa, sadece bankadan para çekmeye yetki verilmişse, bu vekilin parayı kullanmasına da izin vermek anlamına gelmez. Paranın VEKİL TARAFINDAN ASİLE iadesi gerekir.
Bu kapsamda BİR AVUKAT İLE GÖRÜŞMENİZDE FAYDA BULUNMAKTADIR.
İyi günler
Sayın hukuk2001 in tespitlerine katılıyorum.
Alıntı:
hukuk2001 rumuzlu üyeden alıntı
PARAYI GERİ ALMANIZ DA BİR YÖNÜYLE MÜMKÜN
Şöyle ki;
VEKİL sıfatıyla çekilen paranın BABAANNENİZE İADESİ GEREKİR, Bu iadenin de YAZILI BİR BELGE ile ispatı gerekir. Gerçi ANNE - KIZ arasında bir iddianın ispatı TANIKLAR VASITASIYLA da yapılabilir.
Babaanneniz dava açarak PARAYI GERİ İSTEYECEK, halanız ise parayı iade ettiğini ispat etmedikçe davayı kaybedecektir.
Tabi bunun için VEKALETNAMENİN iyice incelenmesi gerekir. VEkalette paranın çekilerek kendisi tarafından kullanılmasına müsaade edecek bir BEYANATIN olmaması gerekir. Yani bir nevi BAĞIŞ hükmünde bir içerik yoksa, sadece bankadan para çekmeye yetki verilmişse, bu vekilin parayı kullanmasına da izin vermek anlamına gelmez. Paranın VEKİL TARAFINDAN ASİLE iadesi gerekir.
Bu kapsamda BİR AVUKAT İLE GÖRÜŞMENİZDE FAYDA BULUNMAKTADIR.
İyi günler
Aynen, beklediğim cevap buydu diğer yorumcular cevap yerine sorun çıkarıyorlar.
Teşekkürler....
Ayrıca davayı kaybedeb taraf karşı tarafın masraflarını karşılamak zorunda kalırmı ?