Re: Avukat olmak istiyorum, sizce ne yapmalıyım?
Ben ilkokuldan beri avukat olmak istedim.Bunun abartı olduğunu düşünebilirsiniz.Neye göre böyle karar verdiğimi inanın ben de bilmiyorum.Sayısal derslerim her zaman sözel derslerimden iyi olmuştur.Ailemde herkes sayısalcı ve bu nedenle benim ea seçmeme çok karşı çıktılar;hani ea sayısal yapamayanlar seçer düşüncesi var ya.Önce bununla savaştım ve galip çıktım:) Ancak hukuk fakültesinde okurken, hukuk için sözel zekanın ne kadar önemli olduğunu farkettim.Herkes 1 defa okuyuca aklında kalırken benim 3-4 defa okumam gerekti.Ama çok şükür 4 yılda bitirdim.Meğer her şey yeni başlıyormuş.Hakimlik sınavı vardı bu kez karşımda.Hakimlik mi avukatlık mı kararsızlığı yaklaşık 1 yıl sürdü.Bu arada avukatlık stajımı yapıyordum.Toplumun sanki hakimlik yüce bir meslek,avukatlık dolandırcılık imajı benim kararsız kalmamda en büyük etken oldu.Fakat önemli olan toplumun ne düşündüğü değil senin nerede durduğunla alakalı.2 aydır kendi büromda avukatlık yapıyorum.Bir yandan maddi imkanlarla boğuşurken bir yandan manevi baskılar devam ediyor.İnsanların bakış açılarını düzeltebilmek için benim çabam ne kadar etkili olur bilemiyorum,ama umuyorumki mesleğimin ilerleyen yıllarında beklediğim saygıyı göreceğim.Benim size tavsiyem staj süresinde gözlemlerinizi iyi yapın,sizin için hangi mesleğin daha iyi olacağını zaten göreceksiniz.Ben avukatlığın çok saygın bir meslek olduğunu düşünüyorum.İnsanlara hukuki yardımda bulunabilmek gerçek bir tatmin sağlıyor.En azından bana yetiyor.Avukatlar müvekillerinin talebi doğrultusunda hareket etmektedir.Dolayısıyla ortada bir yalan varsa bile biz sadece burda köprü konumundayız.Aksi halde bu yalanlar doğrultusunda karar vermek zorunda kalan hakimler de bizimle aynı durumdalar.Saygılar
Bende avukat olmayı çok istiyorum .Yani bütün hayallerim bu meslek üzerine kurulu.Amacım ise gerçekten haklıyken haksız duruma düşenlere yardım etmek ama bazı insanlar avukatlar yalan soylerler,tehlikeye girerler diyorlar ve kafa karıştıyorlar.Bende yalan soylemeyi hiç sevmiyorum ve sizden bu konu hakkında yardım istiyorum...Bir de avukatlık gerçekten çok mu zor?
İlla yalan varsa Avukatlar kendi yalanlarını değil, müvekkillerinin yalanlarını söylemek zorunda kalırlar...
Ben lise 3 e gidiyorum.Ve ileride avukat olmak istiyorum bunun için gerekli aşama ve kurallar konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler..
Sayın Hayat Aksu;
Sorunuzun yanıtını şu linkte bulabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32793
Kolay gelsin...
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim :)
Sevgili Arkadaşlar,
Hukuk Fakültesi son sınıfa kadar gelmiş arkadaşların ve avukat olmak isteyen arkadaşların yazdıkları şeylere inanamıyorum. Her meslek gurubunda olduğu gibi avukatlar arasındada gelir seviyesi yüksek insanlar vardır. Gelir seviyeniz öncelikliyse ticaret yapın. Ticaret yapmanız için sizlerden bir diploma talebide olmaz. Hemde hukukçu olmak isteyen arkadaşların sıralarını işkal etmezsiniz. Saygınlık konusunda her meslekte saygın insanlar vardır. Saygınlık kişiliğinizle alakalıdır. Bir müvekkilinizin davasının size kazandıracağı hazdan çok parayı düşünüyorsanız yanlış meslektesiniz :)
Ben 8. sınıf öğrencisiyim avukat olmayı düşünüyorum ve her gün bu siteden herkesin yorumlarını okuyorum sözel dersleri çok seviyorum ama lisede ea seçebilirim avukat olmak için bi sorum olucak üniversitede 4 sene hukuk fakültesini okuduktan sonra 1 sene daha yani 5. sene de staj mı yapıyorsun ve staj yaparken belirli birr ücret almaya başlıyor musun???
Alıntı:
ESRA BİLDİK rumuzlu üyeden alıntı
Ben 8. sınıf öğrencisiyim avukat olmayı düşünüyorum ve her gün bu siteden herkesin yorumlarını okuyorum sözel dersleri çok seviyorum ama lisede ea seçebilirim avukat olmak için bi sorum olucak üniversitede 4 sene hukuk fakültesini okuduktan sonra 1 sene daha yani 5. sene de staj mı yapıyorsun ve staj yaparken belirli birr ücret almaya başlıyor musun???
Staj ücretsizdir.Ama uygulamada genellikle staj yapanlara belirli bir ücret veriliyor.
Ankara ya da istanbulda okuyun imkanınız varsa. Çok farklıdır diğer hukuk fakültelerinden.