Re: Evlenmeyi düşündüğüm kişi evli
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
Ancak size katılıyorum, giden gitmiştir, biten bitmiştir.
Katiliyorum ama, bir adam ve kadin nicin bosanmak isteyebilir...
Bi kere bosanma kanunlarina bakmak lazim:
Koca bosanma dava acar, ve kadina tazminat ve nafaka oder....
Kadin bosanma dava acar, ve yine koca nafaka odemek zorunda kalir..
o zaman koca, bosanmak istiyorsa eger, o zaman karisini gercek'ten sevmiyor demek'dir ki, tazminat'i ve nafakayi goze aliyor.... "para kazanci yok cunku"
ama kadin icin durum degisik, eger kocasini bosamak istiyorsa, bunu buyuk ihtimal, elde edecegi tedbir nafakasi icin yapiyor....
tedbir nafakasi kalmadikca.... kadinlarin sebebsiz bosanmak istemeleri daha coook devam eder...,
birde hem evi terkedip hem eve dönmek istemeyen hem de boşanmak istemeyip sadece nafaka alayım annemgille rahatça yaşayayım kocam çalışşın ben annemle çatır çatır yiyeyim diyenleride unutmayalım benim başımda var oradan biliyorum.
mevcut kanunlar "sözde" kadın erkek eşitliğini getiriyor.hertürlü ev geçimi düğün masrafı ıvır zıır ne varsa erkeğe yükleniyor.sonra birde bakmışsınız karşınızdaki sizi terketmiş siz ortada kala kalmışsınız.Eğer bir adalet sağlanacaksa bu nafaka belirli bir süreliğine bağlanmalı atıyorum 9-18 bilemedin 36 ay.Süresiz olması kimi art niyetli kişiler tarafından kötüye kullanılmaktadır.
Ben şu an bunu yaşıyorum.toplumun gözünde neredeyse kusursuz gözükmekle beraber mevcut yasalar önünde haksız konuma düşeceğimi biliyorum.
Kadın güçsüz diye bir kanaat varya bizde bu nasıl eşitlikse?
ben size şunu demek istiyorum.Bekaretinizi kendi isteğinizle vermişsiniz.Sizin hakkınız kendi isteğiniz dışında ise ancak tecavüz davasıdır.Beyefendi zaten size karşı dürüst olsaydı böyle bir ilişkiye yanaşmazdı.Ancak mahkemelik olursunuz.Ya da 3 yıl sonra eşi ile birleşmemişse ancak evlenebilirsiniz.Ama unutmayın yıkalan yuvanın üstüne yuva kurulmaz....... Saygılar
eğer bugün senin için, iki çocuğunun annesi olan eşini boşarsa, yarın başkası için seni boşar. Zararın neresinden dönülürse kardır