Öncelikle vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.City bank mal beyanında bulunmamaktan hakkımda ceza davası açmış.Ama tebliğ elime ulaşmadığından mal beyanında bulunmadım.Şu an bulunabilirmiyim.Hiç bir sosyal güvencem ve ödeme gücümde yok.
Printable View
Öncelikle vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.City bank mal beyanında bulunmamaktan hakkımda ceza davası açmış.Ama tebliğ elime ulaşmadığından mal beyanında bulunmadım.Şu an bulunabilirmiyim.Hiç bir sosyal güvencem ve ödeme gücümde yok.
Süresinden sonra da mal beyanında bulunabilirsiniz fakat cezanız ancak,borcu ödemeniz veya borca yeter miktarda malınızın haczedilmesiyle düşer.
Tebligat neden elinize ulaşmadı?
Bu konuda detaylı bilgi verirseniz tebligatın usulsüzlüğünü şikayet ederek süresinde imiş gibi mal beyanında bulunma şansınız olabilir.
Dolayısı ile ceza alamaktan kurtulma şansınız olabilir.
Saygılarımla.
Slm benim şöyle bir sorunum var. Mal beyanı vermemem yüsünden 10 günlük ceza kararı çıktı. Sonradan kredi kartı affından yararlanarak bir süre ödeme yaptım. Fakat bu arada koçbankın avukatı cezamı 18 ay tecil ettirdi. Sonradan ödeme yapamadım. Şuanda da 2 yılı geçti ceza kararından sonra . Şimdi bu cezanın tecili 2 yıllık sürenin üstüne mi sayılır? Teşekkürler, Saygılar.
Tazyik ve disiplin hapsine ilşkin kararlar kesinleştiği tarihten itibaren iki yıl geçtikten sonra infaz edilemez.
--------------------------------------------------------------------------------
MADDE 19. — İcra ve İflas Kanununun 347 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Madde 347. – Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.
diyor ödeme emrinin yazılış tarihi 26/02/2007 şimdi burdaki bir yıl ne zaman doluyooo yada halen geçerlimi hapis cezası karara varıldığı zaman bile bir yılı doldurarak kaçıldığı zaman bu bir yıldan yararlanabiliyormu ilginize teşekkürler