Re: Sigortasız çalışıyorum
slm arkadaşlar ben ANTALYA/ALANYA'da çalışıyorum
İşten çıkartıldım 10 ay 3 gün çalıştım benim ssk m yatırlmadı hatta hiç başvurulmamış bende hiç bir işe başlama sözleşmesi yok ama bıraktığıma
dair hesap kesim kağıdı var ven bu yatmayan skk parasını almak için hiç bir hak talepte buluna bilirmiyim veya şikayetimi ne türde bir şikayet edebilirim..
Orada çalıştığımı ve diğer işçilerin de ssk sı olmadığını hala çalışanlar tarafaından isbat edebilirmiyim..
şimdiden teşekürler...
Alıntı:
engin_cetin rumuzlu üyeden alıntı
slm arkadaşlar ben ANTALYA/ALANYA'da çalışıyorum
İşten çıkartıldım 10 ay 3 gün çalıştım benim ssk m yatırlmadı hatta hiç başvurulmamış bende hiç bir işe başlama sözleşmesi yok ama bıraktığıma
dair hesap kesim kağıdı var ven bu yatmayan skk parasını almak için hiç bir hak talepte buluna bilirmiyim veya şikayetimi ne türde bir şikayet edebilirim..
Orada çalıştığımı ve diğer işçilerin de ssk sı olmadığını hala çalışanlar tarafaından isbat edebilirmiyim..
şimdiden teşekürler...
Yatırılmayan ssk primlerinizi siz alamazsınız.Bu konuda ssk'na şikayette bulunabilirsiniz.Elinizde bulunan belge ve halen orada çalışan,daha önce çalışmış kişilerin şahitliği ile sigortasız çalışma sürenizi ispatlayabileceğinize inanıyorsanız iş mahkemesinde dava açabilir,bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
saygılar
Deneme süresili anlaşmış olsanız da işveren, ssk girişini yapmak zorunda. İşçinin işe giriş bildirimi (deneme süreli yada değil) işçi, işe başlamadan önce yapılır. Sadece inşaat işyerlerinde en geç işe başlandığı gün bildirim yapılır. (Şimdiki sorununa cevap değil ama, daha sonraki işe girişlerlerin için bilgilendirmedir. )
sorumu cevapladığınız için tşk. ederim
saygılarımla..