-
Re: Hobi olarak hukuk
Teori ile pratik arasındaki farkı anlatan güzel bir fıkra vardır. Bence bu olayımızı gayet güzel özetliyor. Elbette her tıp kitabını okuyup pekçok konuda ciddi bilgi sahibi olabilirsiniz. Ama bu bilgiler sizi asla doktor yapmaz. Çünkü hiçbir zaman hiçbir yerde pratiğiniz olmamıştır. Herşey sadece teorilerde kalmıştır. Hiçbir zaman sağlık ocağında görev yapan pratisyen kadar doktorluğa yaklaşamazsınız. Hukuk da böyledir. Yasaları açıp okuyun her maddeyi ezbere bilin sonra.. Bir gerçek duruşma izleyin kitaplarda yazanın , yada bildiğinizi sandığınız şeylerin bir hiç olduğunu görürsünüz. Bir çarkın nasıl döndüğünü o çarkın dişlisi olmadan anlayamazsınız.
-
Hobi olarak hukuk ,kulağa tuhaf geliyor doğrusu.Denize dalın,dağa tırmanın,börtü böcek doğayla kucaklaşın.Hiç birine fırsat yoksa vakıf işlerine dalın reçel yapın satın gelirini bağışlayın,dil öğrenin.Yani hiç işi olmadığı halde hukuki mevzulara kafa yorup bundan keyif almak ilginç doğrusu.Psikoloji bile daha anlaşılır.En azından kendine bir yolculuk olarak düşünülebilir.Ama hobi olarak hukuk ilginç gerçekten
-
Burada bir yanlış anlamayı/anlaşılmayı önlemek gerektiğini düşünüyorum. Sanıyorum bu yazı tamamen bu siteye mahsus yazılmıştır. Hukukçu olmadığı halde sorulara son derece doğru cevaplar veren hukukçu olmayan üyelerimizin sayısı da bir hayli fazla, bu vesile ile onlara da teşekkürlerimizi sunarız. Ancak bu üyelerimiz hukuka bir hobi olarak değil, saygı duydukları bir olgu olarak bakmakta, hataları varsa düzeltmekte veya olgunluk içinde kabullenmekteler. İleti sayılarından da bu zaten bellidir. Burada söz konusu edilen, başlarına bir veya birkaç hukuki olay gelip de az okuyarak, sağdan soldan edindikleri bilgileri adeta bir hukuk uleması gibi yazanlardır. Hukukçu olmadığı halde elinden geldiğince okuyan, öğrenmeye çalışan ve edindiği bilgileri doğru biçimde burada yazan üyelerimize takdir ve şükranlarımızı sunarız.
-
Fırat abi çok iyi niyetlisin.Nilgün hanım size katılıyorum bazı işlerin hobisi olmaz Dilek hanımın yazdığı gibi neymiş BOŞ Zaman uraşısı
Boş zamanında dağda odun keşmeye benzemez bu işler.
Merak eder bilği sahibi olabilrsiniz okadar ahkam kesmeye gelmez bazı seyler Sağlıkla kalın.