Arkadaş "Kuzey Batı of Mozambique" den geldiği için böyle diyor herhalde, orada paraların üzerinde "Kuzey Batı of Mozambique" yazıyormuş https://www.hukuki.net/images/icon_Smile.gif...
Printable View
Arkadaş "Kuzey Batı of Mozambique" den geldiği için böyle diyor herhalde, orada paraların üzerinde "Kuzey Batı of Mozambique" yazıyormuş https://www.hukuki.net/images/icon_Smile.gif...
ya , libarel ne, liberalist ne, liberal ne
Dostum, ne olursa olsun, o "Republic of Turkey" yazısının sömürgeciliğin resminden başka bir anlamı olmazdı, eğer gerçek olsaydı...
Komolo teorisi üretmekte sanırım en usta ulus biziz. Başbakanın yeni TL yi tanıtamaması bile bazı çevrelerce paranın yetişmemesine değil üzerinde forum konusu olan yazının olması ve ne yapacaklarını şaşırmalarıymış... mış... mışş Ben gerçekten bilmiyorum ama akıl ve mantık böyle bir şeyin olamayacağını söylüyor.. Çaktırmadan euro ya geçseler bile bu yazı olamaz değil mi??
Mozambiğin kuzeyinden katılan Eyup bey; (mozambikçe bilmiyorum ama siz Türkçe bildiğiniz için Türkçe yazıyorum .) Yazınızın ilk iki satırı haricinde yazdıklarınıza katılmıyorum. Arkadaşlarımız esprili bir şekilde yaklaşmışlar konuya ama neden karşı olduğumu ben yazmak istiyorum.
Bie çok yerdede değindim bir ulusu bölmek için en önemli unsur diliyle oynamaktır. Dil toplayıcı bir unsurdur. Bir ülkenin parasıda (eğer ortak bir para birimini kabul etmediyse) o ülkenin erkinin bağımsızlığının simgesidir. Bu simgenin üzerine o ulusun dilinden ne olduğu yazılır.
yazınızı okuduğumda üç ihtimal aklıma geldi ya ironi yapmaya çalıştınız , ya Türkiye'ye gelecek herkesi salak sandınız , yada gerçekten hata yapıyorsunuz.
Büyük şehirlerimizde yıllar önce başlayan 'for rent' 'for sent' yazıları tristik bölgelerimize oradan arapların gelmesiylede arapçaya dönmüştü. Bir ülkeye giden kişi en azından temel bir iki o ülkenin sözcüğünü bilir en azından parasını bilir. Eğer bundan ulus olaak şüphemiz varsa ve böyle gelebilecek bir iki kişiyi rahat ettirmek istiyorsak sadece paramıza değil ürünlerin hizmetlerin isimlerinide bir şekilde ingilizce yapmamız gerek, adam domates alacağını belirtemiyorsa parayla ilgili sorunu zaten olamaz.
Çin, hindistan, moğolistan , afrikanın 3/4 ü israil hariç arap yarımadası ve asyanın çoğu toplayınca nüfus dünya nufusunun 3/4 ü oluyor. E bunlar ingilizce bilmiyor !!!! Dünya devleti olup dünyanın 3/4 üynün anlamayacağı bir yazı neden yazılaki... bence biz çince urduca ve arapça da yazalım ...
Neyse olmayan bir konu hakkında çok uzun yazışmışız özür dilerim..
Sayın Khan sözlüğe bakıp yanlışını düzelttiniz mi? bişey daha öğrendiniz sayemde. bir teşekkür gelmedi tarafıma ama!
benna
arkadaşlar ben şimdiden ibrahimg38'i özledim, yeni arkadaş ondan da kötü yazıyo...
bu arada, "eyup", sakın üstüne alınma:)
jaws, ben ibrahimg nin buralarda biyerde olduğuna eminim, kolay kolay bırakmaz buraları, sen gittim dediğine bakma ;)
Sayın Jawussjan
yok neden üzerime alayım üzerime alacak bi durum da yok zaten :)
benna
neyse konuya dönelim, bugün yayınlanan bir haber
Çoğu vatandaşımızın bildiği gibi, (bilmeyenler de bir hayli fazla)01.01.2005'ten itibaren YTL kullanılmaya başlanılacaktır.
Ülkemizde 1970’lerde başlayan yüksek enflasyon, bazı ekonomik değerlerin milyarlarla, trilyonlarla ve hatta katrilyonlarla ifade edilmesine neden olmuştur.
Bu süreçte ekonominin nakit ihtiyacı ise 1981 yılından bu yana ortalama her 2 yılda bir defa tedavüle çıkarılan üst değerde yeni banknotlarla karşılanmıştır.
Bunun sonucunda gelinen noktada, dünyadaki en büyük kupürlü banknot (20.000.000) sadece ülkemizde kullanılmaktadır. Bu durum paramızın itibarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Diğer taraftan, bol sıfırlı rakamlar başta kasa işlemlerinde olmak üzere, muhasebe ve istatistik kayıtlarında, bilgi işlem programlarında ve ödeme sistemlerinde de sorunlar yaratmaktadır.
Bu nedenle, paramızdan altı sıfır atılması sadece psikolojik olarak değil, teknik bir ihtiyaç olarak da karşımıza çıkmaktadır.
Sizce, YTL amacına ne kadar sürede ulaşır, ulaşacağı nokta tam olarak istenenleri yerine getirebilecek midir?