Suçun ne olduğu önemli.
Printable View
Suçun ne olduğu önemli.
Topluma kazandırma yasasından(yardım ve yataklık hükümlüsü) faydalanıp adli sicili silinip tüm memnu hakların iadesi şeklinde mahkeme kararı bulunan bir kişi için soruyorum...? Bu kişi bu mahkeme kararıyla kısa dönem er olarak askerlik yapabilir mi ...
Aynı şekilde topluma kazandırma yasasından faydalanıp üniversite mezunu iseler kısa dönem olarak askerlik yapabilirler mi ?
Biraz zor görünüyor.
Merak ettiğim için soruyorum.Aynı şekilde https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=22941&page=2
adresinde okul sınavı değil üniversite sınavına giren birisi için açılan itiraz davasında yedek subay olabilir kararı verilmiş.
Bu konudaki fikirleriniz alabilirmiyim?
Yedek subaylığa bir çok suç engel oluyor. Ben Elektrik mühendisi olmama rağmen 15 ay er statüsünde askerliğimi yapıyorum. Askerliğimi bitirmeme daha 11 ay var :). Yidm dava açmama rağmen henüz bir cevap alamadım. Büyük ihtimal de davanın red edileceğini biliyorum. Benim durumumda olan bir çok arkadaş olduğunu biliyorum. Konuya farklı bir boyut kazandırıp şunu dile getirmek istiyorum. Bence asıl sorulması gereken şu; Yidm davanın reddine diye cevap gelirse maddi ve manevi tazminat davası veya insan haklarına bu nedenden dolayı dava açma hakkımız var mı? (ya da ne gibi haklarımız olabilir.)
iyi günler,
benim sorum 17 yaşında iken 2002 yılında arkadaşın birini tabancayla yaralaması sonucu bende yargılandım 2006 yılında adam öldürmeye teşebbüs iştirak suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ceza aldım temyize gitti 2008 sonunda sonuç da 9 aya yakın bir süre yatarlı cezam geldi. 2009 yılında ceza evine girdim cezam bitti. asıl sorum ben lisans son sınıf öğrencisiyim ve okul bitmek üzere kısa dönem yada ydk. subay olarak askere gitmek istiyorum. Bu konuda bana engel teşkil edecek bir husus var mı ? var ise nasıl bir yol izlemeliyim. Askerlik şubesine de gittim tutarlı bir cevap alamadım. Ankara ya gittinizde mulakatta belli olur dediler. kafamı karıştıran yakın zamanda sicilim silinebilir süre geçtiği için. birde AYİM' bu konuda dava açmam mı gerek suç zamanında 17 yaşında idim. cevabınız için şimdiden tşk ederim.
not : 5 yılda silinen sabıka kaydı hangi yıla göre hesaplanıyor ve karşı tarafın maddi manevi tazminat dava açma süresi kaç yıl geçerli.