sizi meşgul ettiğim için özür dilerim.hukuk konusunda cahilim anlayışınız için teşekkürler
Printable View
Verdiğiniz bilgiler gerçekten bulunmaz şeyler Sn. SDT23 şahsım adına teşekkür ediyorum size..
İlgili kararın tam metni;
Kaynak: Adalet.orgAlıntı:
1999 tarihli kira sözleşmesinde yıllık artış oranı %50 olarak belirlenmiş,kiralayanın başlattığı takipte 2006 yılı 10,11,12. aylar kiraları aylık 240,00 YTL. üzerinden toplam 720,00 YTL. kira alacağı için takip başlatılmış,kiracı takibe itiraz ederek aylık kiranın 240,00 YTL. değil,110,00 YTL. olduğunu,%50 artış oranının hiçbir zaman uygulanmadığını iddia etmiştir.Her ne kadar takip tarihine kadar %50 artış oranı hiç uygulanmamış ise de kiralayan mevcut takiple bu artışı talep etmiştir.Sözleşmedeki serbest irade ile kararlaştırılan %50 artış koşulunun daha önce uygulanmamış olması bu koşulu geçersiz kılmaz.Önceki kira 100,00 YTL. olduğuna göre %50 artış ile aylık kira 150,00 YTL. olarak kabul edilmeli,itirazın kaldırılmasına karar verilmeli,eksik ödemeler hesaplanıp,bu miktar üzerinden takibin devamına karar verilmelidir.%50 artışın uygulanamayacağı yönündeki kararın bu nedenlerle BOZULMASINA,31.01.2008
Bu karar ile 6. H.D. kira artışının uygulanması konusundaki görüşünü değiştirmiş görünüyor.Hiç uygulanmayan artış oranının zımnen iptal edildiği yönünde 2004 ve 2005 yıllarına ait pek çok karar mevcut idi.
Ekleyen: Sn.Özgül Becerikli
Ev sahipleri için müjde niteliğindeki bu kararın numarasını da bir kenara not edelim:
6 HD 2007/14151E. 2008/759K
peki hocam benzer bir dert var başımda...3 yıldır oturduğum evi tefe-tüfe yazarak 450 ytl ye kiraladık ilk%12 ile 500 ytl yaptım ikinci artışda %15 ile 575 ytl yaptım ama bu dönem ev sahibim %30 ile 750 ytl yapmamı istiyor.yapmazsam ne hakları var bilmiyorum ama emsal evler falan diyor,kanuni haklarını kullanacağını söylüyor ne yapabilir anlatırsanız ne yapayım sevinirim...teşekkürler
Aynı soruyu 3 yerde sormanız hem kurallara aykırı hem de gereksiz.
Sorduğunuz ilk yerde cevap verecek biri olursa zaten cevap verilir.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=7202