Re: CHP, seçim yenilgisinin suçunu imamlara yükledi
Öncelikle şunu belirteyim ki göçmenlerin çok yoğun olduğu bir mahallede yaşıyorum.Ben imamlar konusuna girmek istemiyorum ama CHP neden kaybetti veya AKP neden bu kadar güçlü çıktı sorularına kendi gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
1)Benim yaşadığım mahallede CHP kampanyası yürüten görmedim desem yalan olmaz.AKP araçları ise günde birçok kez sokak sokak dolaştılar.
2)CHP milletvekili adaylarını bu bölgede hiç görmedim.AKP adayları ise önde parti aracı arkada ise milletvekili adayları bizzat yürüyerek insanlara kendilerini tanıtarak ve tokalaşarak biz sizdeniz imajını çok güzel empoze ettiler ve daha önce AKP ye oy vermeyiz diyenlerin fikirlerinin değişmesini sağladılar.
3)Yaşadığım mahallede bir çok insanın oy kullanma hakkı elinden alındı yani benim bildiğim bir çok insanın kaydı yaptırmalarına rağmen kaydı çıkmadı ve oy kullanamadı.
4)En önemli faktör ise ne imamlar ne cemaatler BAYKALIN TA KENDİSİ.sAYGILAR.
Sayın BİLGİLİ, Sayın GÜR;
CHP bir partidir nihayetinde... Tıpkı, DP, FP, GP, TKP gibi... Seçime girmiş ve fakat yeterli oyu alamadığından iktidar ya da iktidar ortağı olamamıştır; muhalefet partisi olarak kalmıştır.
Seçmen CHP'nin muhalefetinden memnundur. Onu son seçimde de muhalefet partisi olarak görmek istemiştir. Aksi halde, muhalefet partisi olacak kadar da oy vermez, Meclis dışında da bırakabilirdi.
Yok imamlar, yok şunlar, yok bunlar... Ne fark eder, seçmenin tercihi budur işte... Oyunun çoğunluğunu AKP'ye vermiş, onu iktidar yapmış, CHP'nin de muhalefetinden memnun olduğunu göstermiştir.
İlla CHP'nin iktidar olması gerekir diye bir kural mı var kardeşim? Varsa, böyle bir kural İP ya da ÖDP ya da TKP için neden yok? Eşitlikse, adaletse, onlar için de olmalı...Neden yıllardır seçime giren bu partilerin bırakın iktidarı, anamuhalefet olamamasının suçu imamlara yüklenmiyor? Neden www.hukuki.net de TKP, ÖDP, İP iktidar olamadı diye eleştirilmiyor?
CHP tekel mi kardeşim? Muhalefetin tekeli CHP'de mi?
Rakı bile özelleşti, bırakın bu CHP hikayesini...
Yenisine bakın...
Not : Masada bana da yer ayırın...
Sayın Tunga;
Size katılıyorum. Memlekette, özelleştirme sonucunda tekel kalmadı. Ama "ana muhalefet yapma tekeli"ni (ya da başarısını) CHP kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor. (sofrada yer hazır). Selamlar.
CHP gerçekten bu ülkeden,bu ülkenin halkından çok uzak bir parti.Pardon söylemeyi unuttum "kendinden de" uzak...
Şu tarikat destekledi,şu cemaat iteledi,soğan dağıtıldı,baldo pirinç....
Sudan,eften,püften Baykalın deyimiyle "ham-hum şaralop"...
Olmayan bir "Laiklik-Cumhuriyet" karşıtlığı oluşturdular.
Attıkları yalana kendilerini inandırdılar.
Halka ne vaad etti CHP?
Somut olarak ne vaad etti?Koskoca bir hiç...
Yanlışı kendilerinde aramıyorlar,ona buna atıyorlar.
Halkı aptal yerine koymaya çalışıyorlar.
Artık partizan tavırlar yok oldu halkımızda büyük ölçüde.
CHP partizan zihniyetin partisi...
Artık kaygan oylar var.Yani "sessiz çoğunluk"...
Bu politikaya devam etsin ki öyle görünüyor,diğer seçimde baraj altında kalabilir.
Doğudan,Güneydoğudan,İçanadoludan oy alamayan bir parti kime hizmet eder?