Cevap: Mal beyanında bulunmamak
mal beyanında bulunmamaktan dolayı verilen disiplin hapsi cezasının artık uygulanmadığını burdaki yetkili arkadaşlardan daha önce öğrenmiştim.ancak anladığım kadarıyla yasada bir değişiklikmi var yada başka bişeymi olayı tam idrak edebilmiş değilim...
Alıntı:
exper06 rumuzlu üyeden alıntı
mal beyanında bulunmamaktan dolayı verilen disiplin hapsi cezasının artık uygulanmadığını burdaki yetkili arkadaşlardan daha önce öğrenmiştim.ancak anladığım kadarıyla yasada bir değişiklikmi var yada başka bişeymi olayı tam idrak edebilmiş değilim...
Sayın hocam bu forumun konularının tarihlerine baktığımızda şubat 2008'de yargıyaın vermiş olduğu mal beyanında bulunmamaktan dolayı verilen hapis cezası kalkmıştır. Ancak çek-senet durumlarında durum biraz karışık. Normal olarak borçluysanız mal beyanında bulunmamaktan dolayı verilen 10 günlük hapis cezası kalktı ama mal beyanında bulununcaya kadar hapisle tazyik cezası duruyor(sanırım 76. madde-yanlışım varsa düzeltin lütfen) Daha önce de yadığım gibi hakkınızda alacaklı vekilin talebiyle hakim karşısına çıksanız bile mal beyanında bulunduğunuzda dava düşer. Olay budur.
sayın hukukcular ..benim türk telekoma 2004 yılından borcum vardı ve ödiyemedim ve o evden taşındım şimdi gbtden yakalmam varmıdır sizce eğer yakalmam çıkmışsa borcumu taksitlendirebilirmiyim ceza almadan..